Колегите от МВР са засекли за първи път буса с

...
Колегите от МВР са засекли за първи път буса с
Коментари Харесай

Говорителят на СГП разкри нови детайли за катастрофата на буса с мигранти

„ Колегите от Министерство на вътрешните работи са засекли за първи път буса с незаконните мигранти на Автомагистрала „ Тракия “, откакто са получили сигнал от своите сътрудници в Елхово. В момента, в който го засичат в региона на прохода „ Траянови врата “ те подават сигнал за прекъсване, само че бусът не стопира и те го следват. В региона на Ихтиман се включва още един патрул, който следва буса с незаконните мигранти до мястото на злополуката “, сподели в ефира на БТВ представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. 

При злополука сред бус с мигранти и бус на профилираните полицейски сили през днешния ден пострада тежко служител на реда. Всички мигранти се разпитват. Те са 12, като 10 от тях са сирийски жители, а двама са от Йемен. Шофьорът на буса е 43-годишен български жител, който е осъждан за опиати, дребни обири, измами и хулигански прояви. Той няма брошура.

По думите на Десислава Петрова е нужна по-голяма степен на суровост и по-сериозни ограничения. Нужни са консолидираните старания на цялата страна “, счита тя. 

Говорителят на СГП разяснява и резултатите от психическата експертиза на Георги Семерджиев, помел две девойки на бул. „ Черни връх “. 

„ Не се открива обвиненият да е бил в положение да не може да схваща свойството и значение на осъщественото от него или да управлява постъпките си. Той е вменяем и е кадърен да носи наказателна отговорност “, съобщи тя. 

При разпитите, полицайката Симона Радева е признала, че е донесла стълба на Семерджиев, само че не е споделила за какво. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР