Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят

...
Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят
Коментари Харесай

Мария Илиева, ГЕРБ: БСП опитват да намалят доверието на хората в изборния процес

Колегите от Българска социалистическа партия пробват да основат ужас и да понижат доверието на хората в изборния развой с настояването за замяна на състава на Централната изборна комисия. Те някак си си търсят път за оттегляне. Така депутатът от ГЕРБ Мария Илиева коментиа по настояването на Българска социалистическа партия за замяна на състава на ЦИК.

„Да, чисто официално мандатът й изтича, само че следва една тежка година откъм избори, и коства ми се, че не е оправдано да се подмени състава на комисията, в която ГЕРБ няма преобладаващ състав. Но няма никаква опасност за изборния процес“, посочи икономистката.

Тя призна, че защото президентът Румен Радев има функционалности в възможен избор на състава на ЦИК, като предлага част от него, ръководещите имат терзания. „Като се отчетат неговите изявления за болшинството, бихме могли да имаме най-малкото терзания по гладкостта на процеса на избора“, сподели Мария Илиева.

Депутатът от ГЕРБ засегна и разнобоя в позициите на държавното управление и президента по тематиката Венецуела. „По Конституция външната политика се дефинира от Министерския съвет, по тази причина и бе призован съвет по сигурност. И защото България е част от една общественост, не считам, че е потребно за нас да демонстрираме по този начин да се каже неединност по една значима интернационална позиция“, уточни Мария Илиева.

„И когато имаме призната позиция от Европейския парламент, не мисля, че е добре България да подава разнопосочни сигнали. Много е тъпо, когато президентът поучава съпротива и ръководещи във Венецуела да договарят между тях, а самичък заобикаля това в личната си страна“, заключи депутатът от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР