Колегите на Ани Цолова в сутрешния блок и Нова телевизия

...
Колегите на Ани Цолова в сутрешния блок и Нова телевизия
Коментари Харесай

Колегите на Ани Цолова научили от медиите, че е свалена от ефир

Колегите на Ани Цолова в утринния блок и Нова телевизия са научили от медиите през вчерашния ден, че от понеделник тя към този момент няма да води „ Здравей, България “.

Новината явно е изненадала даже екранният й сътрудник Виктор Николаев, който показа през днешния ден, че му е тежко и първоначално ще води предаването самичък. Той обаче не загатна в ефир каква е повода за тази смяна. Само пожела на Ани триумф и сподели, че тя е от хората с чисти, сърца, с които специалността го е срещната. Ироничното е, че навръх този ден преди четири години двамата започнаха да водят „ Здравей, България “, премествайки се в Нова от утринния блок на bTV.

Новината за отпадането на Цолова изтече през вчерашния ден, откакто решението е било взето от управлението на медията. Причини не се оповестяват.

Днес, откакто заглавията в медиите гръмнаха, от пиар отдела на Нова телевизия оповестиха, че Ани Цолова „ отваря нова страница в кариерата си “ и ще прави ново предаване. Самата журналистка е представена да споделя:

" След 19 години в новините и настоящата журналистика, 13 от които в утринния блок на двете най-големи малките екрани, избрах за себе си нова посока и взех решение да предложа на NOVA един друг план. Това е проект, върху който работя към този момент повече от година. Обявявам го сега, в който съм подготвена с екипа и концепцията за неговия сполучлив старт. Това е мой дълго премислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на феновете през всичките тези години. Ще бъдем още веднъж дружно скоро. На Виктор - един от най-хубавите ми другари, и на екипа на " Здравей, България ", искам триумф. "

“Благодаря на Ани за напъните и триумфите, които донесе на NOVA. Щастлива съм, че ще продължим да работим дружно по нов ефирен план отвън новините. Пожелавам триумф на бъдещото предаване “, добавя Силва Зурлева, член на Борда на шефовете на Нова Броудкастинг Груп.

Никой в малкия екран, а и мнозина отвън нея, не имат вяра на тази версия.

„ Най-накрая съумяха “, „ Опитваха, опитваха и съумяха “ – са най-често срещаните мнения за рокадата.

И до момента в който всички чакаха Ани бурно да се отбрани, телевизията я изпревари с един ход и ѝ предложи ново предаване в очевиден опит да тушира скандал и да отстрани опцията журналистката да се отбрани обществено, защото Нова към момента е неин шеф. Дори предаването ѝ да не потръгне и след един сезон да бъде свалено от екрана, тогава публичният отзив ще е отшумял и не би се вдигнал толкоз звук. 

Това е вторият сериозен удар на " групата на bTV " в Нова. Става въпрос за фрагментите, които се реалокираха преди 4 години от конкурентната телевизия. Наскоро от Нова си потегли шефът на новините Дарина Сарелска, чийто имидж пострада съществено към абсурда с напускането на проверяващия публицист Васил Иванов. Той я упрекна в цензура и изнасяне на информация към ДАНС. Тогава телевизията я тъй като, само че по-късно приключи контракта си с нея. 

Ани Цолова не е първият сполучлив публицист в рейтингово предаване, с който Нова се разделя. След къс престой в медията свалено бе и предаването на Сашо Диков, който бе персонално поканен в Нова на мястото на Мартин Карбовски и за малко съумя да направи „ Дикoff ” едно от най-гледаните излъчвания в българския ефир. Предаването не устоя дълго в ефира и се наложи да се реалокира в телевизия BiT.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР