Колеги, ученици, граждани и кметът на Пловдив изпратиха комисар Георги

...
Колеги, ученици, граждани и кметът на Пловдив изпратиха комисар Георги
Коментари Харесай

Сълзи, сирени, прегръдки и струя вода - трогателно изпращане за шефа на пожарната в Пловдив

Колеги, възпитаници, жители и кметът на Пловдив изпратиха комисар Георги Мангараков в последният му ден като началник на пловдивската пожарна. След 34 години вярна работа, с писък на сирени и включена сигнализация, огнеборците под тепетата изпратиха в подобаващ отдих своя шеф, който през днешния ден навърши 60 години и напуща системата на Министерство на вътрешните работи.
Прочетете още
С приветствени адреси, персоналния му празник 8-ми февруари почетоха кметове на общини, държавни институции и организации от града и региона. Кметът на община Пловдив - Костадин Димитров персонално сервира признателност към всеотдайния му денонощен труд в интерес на обществото и му връчи почетен плакет.



Павел Михайлов – кмет на община Родопи, подари на комисар Мангараков картина от Стария град. Въпреки, че е родом от Асеновград, шефът на пожарната работа остава надълбоко свързван с Пловдив. Сред присъстващите бяха Костадин Каракашев и Атанас Даков, които водеха доброволците и помагаха на огнеборците в редица тежки моменти през годините.



Най-трогателен бе поздравът на учениците от ОУ „ Душо Хаджидеков “,  което беше избавено от пожар през лятото на 2022 г.  На фона на песента на Емил Димитров „ Ако си дал “, децата пуснаха в небето огненочервени балони- 34 на брой- за всяка прослужена година на комисар Мангараков.



През годините на своето ръководство шефът на пожарната в Пловдив съумя да сътвори един добре стикован екип от самоотвержени експерти и чудесно готови фрагменти. С най- правилните си помощници управлява една от най- натоварените откъм катастрофи дирекция в страната - Пловдивската с над 5000 катастрофи годишно. Потушените пожари са хиляди, избавените човешки животи и ориси - стотици! Въпреки извънредно натовареното всекидневие на огнеборците, комисар Мангараков намираше метод и определяше пожарникарски екип, който да взе участие в безчет разнообразни начинания, в това число и такива ориентирани към децата.

Пловдивската дирекция е единствената, която с акция по билбордове и светлинни пана, с необятно медийно отразяване в осведомителните уеб сайтове, през цялата година поучава и припомня на хората, че сигурността е на първо място персонална отговорност.

Тържеството по изпращането мина с поздрави, сълзи, обятия и приключи със обичайното изпращане под водни струи. Емоционално комисар Мангараков прегърна пожарния автомобил. Той благодари на всички и прикани сътрудниците си да не не помнят, че тяхната специалност е задача, а главното им обвързване е да избавят човешки животи и да пазят хората.



Огнеборци, спасители и чиновници на администрацията му благодариха за споделените моменти и насъбраните житейските уроци.

От през днешния ден директорският пост ще заеме сегашният началник на Първа Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Пловдив - гл. инсп. Васил Томов Димов. Той ще оглави Пловдивската дирекция до назначението на конкурс за нов шеф.



43-годишният Васил Димов е приключил компетентност “Пожарна и спешна сигурност ”, във факултет “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” при Академия на Министерство на вътрешните работи. Започва работа в системата на Министерство на вътрешните работи в края на 2003г. в гр. Пазарджик. Четири години по- късно се мести в 01 РСПБЗН Пловдив, а към днешна дата е неин шеф. Притежава отлични организаторски качества и добър управителен опит. През последната година ръководената от него работа и сектор към нея, са взели участие в ликвидирането на 1057 катастрофи, от които близо половината - 525 броя са пожари.

Галерия:





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР