Колеги от спешната помощ не могат да повярват как масово

...
Колеги от спешната помощ не могат да повярват как масово
Коментари Харесай

Д-р Богдан Руйчев: Какво всеки може да си преценя сам и какво е нужно да преценяваме общо всички?!

Колеги от незабавната помощ не могат да повярват по какъв начин всеобщо младежи отхвърлят маската с кислорода! Това щяло да ги упои, да ги токсини, да им изгори дробовете
Собствено мнение е едно, а общо решение за обществено държание е напълно друго нещо! Инак всеки ще минава на алено, да вземем за пример. Всеки самичък ли си прецЕня пред светофара?

Доктор Богдан Руйчев е анестезиолог с 40-годишна процедура, 30 години работи в Медицинска академия. През април 2020 година, към месец след въвеждането на изключителното състояние в България поради пандемията от ковид, точно той разгласява писмо към Националния действен щаб с искане за опрощение към българските анестезиолози за обществените полемики на тематика " дихателна реанимация ", " интубация ", " включване на командно дишане " и липсата на анестезиологична експертиза. 

В началото на 2022 година доктор Богдан Руйчев разгласява на страницата си във фейсбук настоящ прочит на обстановката с пандемията, ролята на персоналното мнение, вид " всеки самичък си преценява " и разказа действителни проблеми, с които се сблъскват негови сътрудници в опита да избавят човешки животи.

Ето цялата обява на доктор Богдан Руйчев:

Годините на пандемията принудиха мене – анестезиолога, да обмислям по връзките сред медицина, общество и човеци. Отдавна бях забелязал, че българчетата на възраст до 30 години имат толкоз съществени проблеми с персоналните си права и общите отговорности, че чак като постоят в чужбина, откриват с изненада: но това ДРУГИТЕ в близост вършат някак група, която те задължава! Едва ли се сещат, че това се назовава ОБЩЕСТВО, само че бързо се преценяват с реда на съответната страна. И сефте заемат измежду останалите някакво по-осъзнато място. Затова си обяснявах явлението основно с държавно-обществените връзки у нас в последните 3 десетилетия. По-точно с отсъствието им! И това е покрай истината. Но в последно време, с крилатата фраза „ всеки самичък си прецЕня ”, последователно се видя, че те освен са обществено дезориентирани, ами безусловно не знаят на кой СВЯТ живеят! Младежи на тази възраст станаха жертва на Ковид, тъй като, въпреки и в тежко положение, отхвърлят кислородотерапия. Колеги от незабавната помощ не могат да повярват по какъв начин всеобщо младежи отхвърлят маската с кислорода! Това щяло да ги упои, да ги токсини, да им изгори дробовете и прочие, и прочие „ причини ”, за които не се намират точни прилагателни. Верни на тик-ток до гибел! Тикнеш с пръстчето и ти токнат нещо мъдро! Това учебно заведение, родители – пасти да ядат, нищо не схващат. Впрочем, множеството от родителите им също не правели разлика сред маска с О2 и интубация, та имали „ съпротиви ”! Модерни думички за пещерни разбирания... И тук към този момент не устоях – като анестезиолог и като създател на Гневното писмо на анестезиолозите отпреди 2 години. В него пишеше: не плашете хората с думата интубация! От тогава две години България хвърча в пандемията без водач в самолета... Сама, в небето на интернет.

Ясно стана, че за младите българи, престижи и социална подчиненост се появяват единствено в чужбина. Но тук най-малко приблизително обучение не са ли учили?! За ролята на кислорода в живота на Земята не са ли чували?! Как са вземали тук своите оценки? Сигурно някои родители са бабаитствали пред учителите им / ”такВИЗ бяха врИмената тогаз! ”/, само че единствено с това надалеч не може да се изясни масовостта на казуса. Днес сякаш се готвим от 2030 година даже шофьорска брошура да се взема единствено при приблизително обучение, като мнозина желаят същото да важи и за правото на гласоподаване. Но кел изгода, в случай че всичко това стане при такава просветителна „ точност ” и липса на публично образование?! По ТВ един духовник превъзходно изясни всичко едновременно, като го назова „ победа на дипломираната неграмостност ”.

Знае се, че въпросът е сложен – възпитанието се прави у дома, в учебното заведение и в обществото. И трите стълба у нас плачат за бърз поврат! А това може да стане единствено под диригентската палка на Държавата. Късно е родителите да бъдат възпитани, само че е допустимо да бъдат законово принудени, в случай че не желаят децата им на следващия ден да отидат в най-низшият пласт. За учебното заведение, сякаш най-сетне се възнамерява национална концепция за обновяване и и приоритет. За обществото ни ще би трябвало нова идеология, приспособена към BG и модерните уеб условия. /Дай Боже, с апела за Промяна тези неща да стартират!/ Но в този момент да се върнем към индивида, който би трябвало „ да прецЕня самичък ”. Далеч съм от мисълта, че единствено младите бойкотират това нещо, което не могат да формулират ясно! Но в случай че забелязвате, по-възрастните най-малко не отхвърлят О2, когато са в потребност от него. Ако при първите постройката на индивида, като персона в обществото, не е построена, то при вторите тя се разрушава от покрива надолу. При това от тях самите! Те добре са били приучени на публичен ред и личностно-групови връзки. Но десетилетията без наказателна отговорност за всевъзможни извършители у нас, спорните административни ограничения /при 10 заболели локдаун, при хиляди такива – отваряме нощните заведения!/ и най-после представянето на медицинските неизвестности от политици, а на политическите решения от медици, накараха тези хора да избухнат! Ама чакайте - тропнаха на масата те - и аз имам права на живот, и аз съм свободен! И може би за първи път „ след комунизЪма ” толкоз хора безусловно непринудено и личностно, обявиха нещо като лична, гражданска позиция. Собствена! – не политическа, като на първите манифестации през 90-та. И се изненадаха от действителното си право на избор. Уви, изявиха го в малко неуместно публично поле. И се получи актуалната анархистично – антинаучна какафония по въпроса, в цялото общество и Държава.

В един конгрес на антиваксери постингите всеобщо говореха за „ вЪксината ”. Мисля, че нататък и причините са ясни! Впрочем, аз не бих посочил с такова научно име „ антиваксерство ” броженията на необятната маса от хората. Огромна част от тях са комплицирани от неверните политики, на фона на големият поток информация. Те се двоумят от боязън. Други търсят метод просто да се изявят срещу обществото, нима придобият най-малко някаква анархистична видимост. Трети споделят: Човек има право на лично мнение! И са прави. Но лично мнение е едно, а общо решение за обществено държание е напълно друго нещо! Инак всеки ще минава на алено, да вземем за пример. Всеки самичък ли си прецЕня пред светофара?! Ако неваксинирането е помагачество на биотерора, тъй като дава леговище на вируса, /което към този момент е възможно персонално решение/, то дали си без маска до мен, извинявай, не е твоя работа! Това към този момент визира мен. А ти си безочлив извършител на публичният ред. Нали искаш персонално право?! Тогава не накърнявай моето! Инак, искаш право да имаш САМО ти! Уви,не става! Зная, че тик-тоците и същински необразованите няма по какъв начин да прочетат тези думи. Но по какъв начин някой да им изясни, че и най-простият, опакият или злият субект, също може да е укривател на Ковида, тъй като биологично и той е от същият жанр? В науката този жанр се назовава „ ЗНАЕЩ ЧОВЕК ”. И това е реалност, а не подигравка!

Накрая ще опиша едно хумористично изследване. Попитали български родители по какъв начин ще реагират, в случай че схванат, че детето им е ХОМО САПИЕНС? 50% от интервюираните дали отговор: ”Еми това вършат имунизациите! ”, а другите 50% споделили: ”Дотам го докара отдалеченото образование! ”. Задали същият въпрос на баби, по отношение на внучето им. 100% от тях на споделили: ”Така ще е, като не яде! ”

За жал, бабите умират първи. Но би трябвало ли това да порази също младите и децата? Не е ли време да почнем и да преценяме дружно?!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР