Колеги от групата Nazareth съобщиха за смъртта на основателя и

...
Колеги от групата Nazareth съобщиха за смъртта на основателя и
Коментари Харесай

Почина основателят на Nazareth Дан Маккафърти

Колеги от групата Nazareth оповестиха за гибелта на създателя и някогашен артист на шотландската тайфа Дан Маккафърти. Според басиста на рок бандата Питър Агню, рок легендата си е отишъл на 76 години.

Той посочи, че Маккафърти е умрял на 8 ноември в 12.40 часа локално време. И това е „ най-тъжното известие “, което музикантът трябвало да направи през целия си живот.

Съобщението беше оповестено на формалната страница на екипа в обществената мрежа. Известно е, че фронтменът напусна групата през лятото на 2013 година, като причината беше белодробно заболяване.

Nazareth са основани през 1968 година в Dunfermline, Шотландия. По-късно групата се реалокира в столицата на Англия и издава едноименния си дебютен албум. Отчасти музикантите бяха подкрепени от другарството със звездите - рок групата Deep Purple.

След като свирят като подгряваща група на групата през 1972 година по време на турне в Съединени американски щати, Nazareth получават обществено самопризнание. Групата има повече от двадесет студийни албума.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР