Коледно дърво на тавана с главата надолу за празника на

...
Коледно дърво на тавана с главата надолу за празника на
Коментари Харесай

Шампанско, но на снимка, и салата „Оливие” за ЧНГ на руските космонавти

Коледно дърво на тавана с главата надолу за празника на Международната галактическа станция

Руските космонавти на борда на Международната галактическа станция /МКС/ ще посрещнат Нова 2019 година с шампанско и салата „ Оливие ” (у нас известна като съветска салата). Те неща обаче ще са единствено на фотография, оповестява РИА Новости.

Членът на екипажа Андрей Борисенко признава, че на празничната софра няма да участва обичайното пенливо вино, защото в орбита са неразрешени газираните питиета и алкохолът. Ако бъде отворена същинска бутилка шампанско в изискванията на безтегловност, тя ще се трансформира в примес, която ще се разпилее в необикновен размер. Това подсигурява на космонавтите дълготрайно почистване. Така че съветският екип ще би трябвало да се задоволи единствено с картинките в празничната нощ.

Космонавтът съобщи, че сътрудниците му на драго сърце са се заели с новогодишната декорация на елхата с галактически играчки. В сходство с изискванията в космоса, коледното дърво виси от тавана с главата надолу.

Борисенко показа, че в космоса се резервира земната традиция да се вършат дарове. Те се приготвят още на Земята, дълго преди празника и екипажът ги взема със себе си в орбита. Даровете могат да бъдат доставяни и с товарния транспортен съд „ Прогрес “ директно преди Нова година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР