Коледните празници приключиха и идва време да приберем елхата. И

...
Коледните празници приключиха и идва време да приберем елхата. И
Коментари Харесай

Градинката в парк в Бургас е залесена с коледни елхи

Коледните празници завършиха и идва време да приберем елхата. И макар, че доста хора през днешния ден употребяват изкуствени дръвчета, не липсват и такива, които избраха живата елха. Какво да създадем с нея обаче след празниците?

Престоят на живите елхи вкъщи не би трябвало да продължи дълго, тъй като те би трябвало да са на открито на студено и да са неподвижен, изясни Владимир Димитров от съдружие " Зелена Странджа ".

Градинката в парка до учебно заведение " Братя Миладинови " в Бургас е залесена с коледни елхи. Идеята е на съдружие " Зелена Странджа ".

Много е значим изборът на място, където да се посади коледното дръвче, акцентира Владимир Димитров.

" Ако се избере място в града, то би трябвало да бъде в съгласие със съответната Община. Това са дървесни типове, които стават с огромни размери и би трябвало да се съобрази подземен да има задоволително почва, да няма канали и кабели. Над дръвчето не би трябвало да има кабели. В непосредственост не би трябвало да има здания, изясни Владимир Димитров от съдружие " Зелена Странджа ".

В събота в двора на учебното заведение в кв. " Меден рудник " ще бъде извършена залесителна акция и всеки жител, който има жива елха, може да се включи, да донесе дръвчето и да му даде нов живот. Акция ще има и в петък в детската градина в Поморие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР