Коледните и Новогодишни празници наближават, а българинът вече планира бюджета

...
Коледните и Новогодишни празници наближават, а българинът вече планира бюджета
Коментари Харесай

Българинът планира да харчи по-малко за тазгодишните празници - и за подаръци, и за храна

Коледните и Новогодишни празници наближават, а българинът към този момент възнамерява бюджета си, който за жалост тази година ще бъде орязан.

Наблюдаваме продължаваща смяна в навиците на потребителите при извършване на покупки онлайн, обусловена от редица фактори. Тази смяна може да послужи като тласък за онлайн търговците да премислят методите за заплащане, които оферират на своите клиенти. Твърденията са резултат от изследване на Paysafe, съгласно което 62% от потребителите биха се отказали от покупка, в случай че се сблъскат с затруднения при заплащането на стоката. Процентът за България е 55%.

Изследването „ Изгубени в преводите 2023: Как потребителите трансформират навиците си при извършване на покупки “, е осъществено от Sapio Research по поръчка на Paysafe през октомври 2023 година измежду 14 500 консуматори в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Германия, Австрия, България, Италия, Перу, Чили, Бразилия, Мексико, Колумбия, Аржентина и Еквадор, като изследва смяната на потребителското държание и отношение към заплащанията, написа economy.bg.

От Paysafe разясняват още, че предлагането на по-широка гама от варианти за заплащане е жизненоважно както за огромните, по този начин и за дребните онлайн търговци. Въпреки продължаващата известност на обичайните способи на заплащане при празнично извършване на покупки като дебитни карти (67%) и кредитни карти (50%), резултатите сочат забележима смяна и все по-голям интерес към различните способи на заплащане. Например, 48% от потребителите биха предпочели цифровите си портфейли, когато пазарят онлайн по време на празничния сезон, 41% постоянно употребяват банкови преводи, а 25% се доверяват на онлайн решенията за заплащане в брой, известни също като eCash.

Данните от изследването сочат също, че увеличените разноски за живот доста биха свили бюджета за извършване на покупки този празничен сезон, като 81% от потребителите се чака да усъвършенстват разноските си. За България да вземем за пример, 22% от българските консуматори възнамеряват да харчат по-малко за дарове, 19% по-малко за храна и питиета (за съпоставяне в Италия този % е 14), а 17% ще харчат по-малко за занимания (за Австрия този % е 13). Едновременно с това 21% от интервюираните показват, че възнамеряват да се възползват от сезонните предложения и понижения, с цел да усъвършенстват портфейла си; 20% споделят, че с помощта на по-големите спестявания, които са съумели да създадат през годината, влизат готови в празничния сезон и по-високите цени на продуктите и услугите не ги тормозят.

„ Наблюдаваме по-голяма конкуренция сред търговците за крайни клиенти. Тези, които оферират доста и разнородни способи за заплащане и безпроблемно преживяване на потребителите, вършат усещане. Именно те ще привлекат нови клиенти и ще усилят продажбите си “, разяснява Роб Гато, основен шеф по приходите в Paysafe.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР