Коледните базари в цяла Европа станаха безобразно скъпи тази година.Въпреки

...
Коледните базари в цяла Европа станаха безобразно скъпи тази година.Въпреки
Коментари Харесай

Туристите побесняха: Безобразно скъпи коледни базари, плащат 21 евро за хотдог

Коледните базари в цяла Европа станаха безобразно скъпи тази година.

Въпреки това, до момента в който в някои страни цените се покачват последователно в сходство със стандарта на живот, в други рязкото повишаване на коледните базари тази година пристигна като потрес, написа euronews.com.

Неотдавна коледният базар в Будапеща (Унгария) беше приет за най-хубавият в Европа, само че с появяването на хот-дог от 21 евро в менюто ентусиазмът на ловците на празнично въодушевление стартира да се стопява.

Като се има поради, че междинната заплата в Унгария е под 830 евро на месец, доста локални поданици са принудени да се откажат от извършването на покупки на коледните базари в Будапеща, където тази година порция гулаш коства 12 евро, а порция сармички - 17 евро.

" Това не е предопределено за маджарски портфейли “, оплака се Маргит Варга, клиент от южния град Печ.

Но Унгария не е единствената страна, в която празничните цени се покачват на фона на инфлацията.

По-конкретно, някои посетители към този момент нарекоха коледните базари в Единбург (Шотландия) " пъкъл на Земята “ със " скандални цени “. Туристи се оплакват в обществените мрежи, че хамбургерите на локалните панаири костват 12 паунда (14 евро), а греяното вино коства цели 7 паунда (8 евро).

Подобна е обстановката и в град Йорк (Англия), където хамбургер и чипс също костват 12 паунда (14 евро), а греяното вино коства малко над 5 паунда (5,80 евро). И това макар обстоятелството, че обичайно цените тук се смятат за доста по-ниски от тези в Лондон. В самия Лондон тази година греяното вино ще коства приблизително 5,70 паунда (6,60 евро), бургерите – до 14 паунда (16,20 евро), а хотдогът – 8,50 паунда (9,90 евро).

В дома на коледните базари в Германия цените също се покачиха тази година. Така един клиент разгласява в обществените мрежи фотография на наденица за 6 евро от коледен базар във Франкфурт, като сподели, че " цените са скочили до небето тази година “.

Съобщава се също, че в Берлин някои бизнесмени са решили да не вземат участие в коледните базари тази година, тъй като не е печелившо. Така сега цената на вурста е към 2,70 евро, което прави невероятно продажбата му на цена от 3,50 евро, каквато беше по панаирите преди 10 години.

В същото време цената на греяното вино на коледните базари в Берлин тази година се е нараснала приблизително с 1 евро и е 4-5 евро, или до 10 евро с добавка на мощен алкохол, което е доста по-високо от сумата, която множеството гости са подготвени да платят: изследване, извършено от немския Civey, сподели, че една трета от хората са подготвени да платят 3-3,99 евро за топла напитка, до момента в който една четвърт считат, че цена под 3 евро е задоволително.

Освен това, както в Обединеното кралство, по този начин и в Германия, мнозина упрекват за покачването на цените уредниците на коледните базари, които сякаш доста са повишили таксите от участниците и наема за място в коледния град.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР