Коледните базари несъмнено допринасят за празничния дух. В Европа, от

...
Коледните базари несъмнено допринасят за празничния дух. В Европа, от
Коментари Харесай

Коледните базари в Европа очароват с празнична атмосфера

Коледните базари безспорно способстват за празничния дух. В Европа, от години, има места, където базарът на Коледа е традиция, която се чака от мнозина. 

Атмосферата там е огряна от светлини, шум, музика, аромат на канела и топла храна. А срещата с другари се провежда точно на тези места. На намерено, измежду коледна декорация, постоянно е положително предложение...

В Германия коледната атмосфера постоянно е сложена на фундамент. Там тези дни от годината са на същинска респект. А това, което всички сме чували за немските коледни базари, не е единствено мит. Базарът „ Коледна магия “ (WeihnachtsZauberGendarmenmarkt) в Берлин е един от най-популярните поради своето местонахождение – ситуиран е сред Френската (Französischer Dom) и Немската черква (Deutscher Dom) и концертната зала Konzerthaus Berlin. Тези величествени исторически здания трансформират базара в сцена от коледен филм.



Във Франция Елзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е превъзходен избор за феновете, които обичат храната. Базарът е ситуиран пред Гар дю л’Ес или Гара Изток (are de l`Est) в 10-ти регион на Париж. В базара вземат участие към 15 локални производители, които са пристигнали, с цел да предложат - тестени произведения, салами, конфитюр, сирене, сладкиши, шоколадови произведения и елзаски виновност.



В Белгия има не по-малко блестящи коледни базари с вълшебни светлини и занимателни атракции, които придвижват туристите в същинска зимна приказка. Най-големият коледен базар в Брюксел се организира на площада Марше о Поасон (Marché auxPoissons). Там може да видите впечатляващото виенско колело, чиито кабинки се издигат на височина от 55 м. Базарът е прочут и със своя павилион за бира. Посетителите могат да се насладят на разнообразни разновидности белгийска бира, само че и да научат освен това за нейния генезис и развой на подготвяне. Градът си заслужава да бъде посетен и поради невероятното светлинно шоу на площад Гранд-Плас (Grand-Place). Вечер фасадите на историческите здания на площада са огряни от голям брой светлини. 



В Швейцария едно от желаните места за Коледа е в Женева, където е ситуиран коледният базар „ Ноел о Жардин “ (Noël au Jardin). Храната там трансформира базара в едно от най-посещаваните събития в Женева. Туристите там се любуват всякога на достоверно швейцарско сирене и шоколад. 



В Дания , в коледните дни, Копенхаген е градът с невероятна празнична атмосфера. Коледният базар на Ханс Кристиан Андерсен, на площада Нюторв (Nytorv), предлага едно коледно прекарване. Базарът носи името на световноизвестния датски публицист и стихотворец. Любопитна детайлност е, че всяка къщурка носи името на една от неговите приказки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР