Коледната ви украса най-вероятно вече е готова, а коледното настроение

...
Коледната ви украса най-вероятно вече е готова, а коледното настроение
Коментари Харесай

Коледни крадци дебнат в социалните мрежи!

Коледната ви декорация най-вероятно към този момент е подготвена, а коледното въодушевление си прокарва път към душата ви. За някои обаче този интервал на годината е обвързван с различен тип „ наслади “ - а точно да окрадат дома ви, а обществените мрежи може да се окажат улесняващ фактор.

Въпреки изкушението да споделяте красиви фотоси на вашата коледна елха и подаръците под нея в Instagram и Фейсбук специалистите предизвестяват, че крадците дебнат точно в профила ви.

Изследванията демонстрират, че по това време на годината има нараснал риск от домови обири, които се усилват с 38,11%, заяви Форбс.

„ На Коледа, когато домовете ни са украсени, може да желаяме да споделим това с онлайн общността, само че би трябвало да се съблюдават някои ограничения за сигурност “, споделя Мишел Бенет, общоприет управител в английска охранителна компания.

Пазете подаръците в загадка. Всички изображения или видеоклипове на дарове под елхата, които се купуват или са в развой на пакетиране, могат да изкушат крадците и да създадат дома ви по-привлекателен за възможна тяхна аудиенция. Колкото и да е мъчно, пробвайте да не хващате никакви дарове, до момента в който снимате елхата. Избягвайте и фотоси на цялата къща извън, защото това дава информация за всички входове и изходи, както и за разположението на прозорците. Опитайте да се фокусирате върху изображенията на съответни неща като да вземем за пример коледната елха или коледната софра, без да хващате цялата стая.

Избягвайте да споделяте проектите си в обществените мрежи. Може да е изкушаващо да публикувате маршрут за пътешестване примерно при семейство или другари или даже екзотична дестинация за една седмица, само че това е бонус информация за крадците, след която те към този момент са наясно по кое време им е комфортно за „ работа “. Ако сте в чужбина, най-добре запазете някои от изявленията за откакто се върнете, написа Телеграф.

Много значимо е и в никакъв случай да не снимате входната си врата. Да, прелестно е да се похвалите с коледния си венец, само че в случай че го вършиме, снимайте по този начин, че да не хващате ръбовете на вратата, нито бравата, нито ключалката.

Снимайте по този начин, че да не се виждат основни детайли от жилището ви.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР