Коледната украса и празничната музика са навсякъде в Париж, предоставяйки

...
Коледната украса и празничната музика са навсякъде в Париж, предоставяйки
Коментари Харесай

Парижани подраниха с подаръците за Коледа, но не всички са щедри

Коледната декорация и празничната музика са на всички места в Париж, предоставяйки перфектна атмосфера за предварително пазаруване. Много хора обаче излизат от магазините с празни ръце. Някои само гледат витрините, а други предпочитат да пазаруват онлайн. 

Икономическият спад във Франция е повлиян отчасти от войната в Украйна. Очаква се страната да означи скромен растеж през четвъртото тримесечие, а цените на газа и високите лихви се отразяват върху покупателната дарба. 
Не мога да пазаря тази година. Не мога да си разреша коледни дарове за децата ми. Просто не мога. Чакам разпродажбите, с цел да мога да им взема нещо за празниците.
Амел Земани, туристически сътрудник

Конфликтът в Близкия изток също се отразява върху потребителските нагласи. От началото на войната в ивицата Газа антисемитизмът в Западна Европа се усилва. Във Франция е задействано най-високото равнище на опасност от терористични атаки.  
Чувствам се в сигурност, само че въпреки това интернационалната обстановка ме плаши. Всички сме загрижени.
Селма Мутал, композитор

Не всички обаче разрешават на войните и влошаващите се стопански показатели да пречупят празничното им въодушевление. 
Опитвам се да пренебрегвам войните тъй че децата ми да схванат, че това не е единственото нещо, което се случва по света. Щастливи сме. Ще бъдем щастливи и в бъдеще. Живеем в свободна страна, в която имаме всичко.
Марис Мелинард, локален гражданин

Повод за оптимизъм за жителите на Париж са идните олимпийски игри през юли 2024 година На постройката на кметството бе подложен голям надпис с логото на Международния олимпийски комитет. 

Срещу него от другата страна на Сена се издига снагата на опустошената от пожар катедрала Нотр Дам. Реконструкцията й напредва. Кръстът на катедралата бе поставен на истинското си място и се очаква сградата да отвори отново в края на следващата година. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР