Коледа е най-топлото и уютно време от годината, но за

...
Коледа е най-топлото и уютно време от годината, но за
Коментари Харесай

Стартира инициативата Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда

Коледа е най-топлото и уютно време от годината, само че за жалост това не се отнася за всички. В България над 1 милион пенсионери получават приходи под линията на беднотия. Целта на екипа на неправителствената организация " Бъди човек ", която за поредна година провежда самодейността " Подари Коледна вечеря на пенсионер в потребност ", е да обезпечи коледна вечеря на допустимо най доста български пенсионери. Тази година тя се организира под мотото " Бъди човек. Сега има най-голяма потребност ".
Как да помогнете?
Като дарите дълготрайни хранителни артикули – като разнообразни варива – фасул, леща, макарони; консерви; брашно; захар и така нататък

Къде можете да дарите?
Най-добре е да ревизирате в съответната група на за вашия град. Там ще може да видите кои магазини вземат участие в самодейността и къде можете да оставите хранителни артикули допустимо най-близо до вас.
Както всичко през 2020 година, акцията също ще бъде малко по-различна. С оглед съблюдаване на противоепидемичните ограничения, тази година доброволците ще бъдат по-малко, а раздаването на питателните артикули няма да бъде в един ден. Продуктите ще бъдат оставяни пред вратите на нуждаещите се.
Доброволците на " Бъди човек " – Humanity ще раздават събраните хранителни артикули в няколко следващи недели на декември. Целта е да обзет хората, които получават обществена пенсия. Продуктите ще бъдат раздавани по лист на хората със обществена пенсия, по азбучен ред за съответния град.
Ако пък познавате пенсионери в потребност, можете просто да напазарувате и да им занесете продуктите или да ги оставите пред вратата им.
Нека дружно не оставим нуждаещ се пенсионер без коледна вечеря!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР