Колебаещите се“ държави членки трябва да предоставят своя справедлив дял

...
Колебаещите се“ държави членки трябва да предоставят своя справедлив дял
Коментари Харесай

Европарламента: Колебаещите се държави да предоставят на Украйна своя дял военна помощ

„ Колебаещите се “ страни членки би трябвало да дават своя обективен дял от военна помощ, нужна за по-бързо привършване на войната “. Това се споделя в призната през днешния ден резолюция на Европейския парламент по отношение на войната против Украйна. Сред тези колебаещи се страни е и България, която настойчиво отхвърля да изпрати военна помощ – т.е. оръжие, на Украйна.

Резолюцията е призната с 504 гласа „ за “, 26 гласа „ срещу “ и 36 гласа „ въздържал се “.

Членовете на Европейския парламент приканиха всички страни и интернационалните организации да осъдят изрично фиктивните референдуми в Украйна и опита на Русия да придобие територия със мощ. В резолюцията, призната през днешния ден, евродепутатите декларират, че резултатите от фиктивните референдуми, извършени под дулата на автомати, за анексирането на Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област, са „ нелегитимни “ и приканват страните членки да одобряват спомагателни строги наказания в отговор на тези дейности, предадоха от пресслужбата на Европейския парламент.
Увеличаване на военната помощ за Украйна
Приветствайки смелостта на украинския народ, който пази страната си и европейските полезности, членовете на Екологичен потенциал приканват държавите-членки на Европейски Съюз и другите страни, подкрепящи Украйна, да усилят доста военната си помощ, изключително в областите, в които това е поискано от украинското държавно управление. „ Колебаещите се “ страни членки би трябвало да дават своя обективен дял от военна помощ, нужна за по-бързо привършване на войната, оповестяват от пресслужбата на Екологичен потенциал.

Неотдавнашните съветски закани за потребление на нуклеарно оръжие са безотговорни и рискови, предизвестяват членовете на Екологичен потенциал. Те приканват страните членки и интернационалните сътрудници да приготвят бърз и съдбоносен отговор, в случай че Русия нанесе нуклеарен удар против Украйна. Всеки опит на Русия да показа нападенията над окупираните територии като нахлуване против Русия и затова като съображение за нуклеарно нахлуване е противозаконен и голословен и няма да възпре Европейския съюз да продължи да дава помощ на Украйна за нейната самозащита, се споделя още в прессъобщението.

Членовете на Екологичен потенциал осъждат военната готовност в Русия и ограниченията, принуждаващи жителите на краткотрайно окупираните територии на Украйна да служат във въоръжените или помощните формирования на Русия – деяние, което Четвъртата Женевска спогодба не разрешава. С цел опазване на стабилността в Южен Кавказ и Централна Азия, членовете на Екологичен потенциал приканват също по този начин за увеличение на поддръжката за страните от района, които са изпитали приток на съветски жители, по-специално Грузия, Казахстан, Узбекистан, Армения и Киргизстан.
Необходимост от усилване на отбраната на европейската сериозна инфраструктура
По отношение на детонациите по газопроводите на „ Северен поток “, членовете на Екологичен потенциал декларират, че има „ от ден на ден догатки, че те са резултат от координирани и умишлени дейности от страна на държавен участник “. Експлозиите демонстрират какъв брой рискова е политиката на възходяща взаимозависимост от съветските изкопаеми горива и че превръщането на енергийните доставки в оръжие е издигнато на ново ниво. Резолюцията приканва страните членки да преглеждат отбраната на европейската сериозна инфраструктура като приоритет, да покачат нейната резистентност против външни офанзиви и да продължат да поддържат устойчивостта на сътрудниците от Източна Европа и Западните Балкани.

Накрая, членовете на Екологичен потенциал приканват за основаването на ad hoc интернационален арбитражен съд за експанзията против Украйна за наказателно гонене на „ Путин и всички съветски цивилни и военни длъжностни лица и техните марионетки, виновни за управлението, започването и реализирането на войната в Украйна “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР