Колата на бизнесмена Илия Златанов е била открадната в понеделник

...
Колата на бизнесмена Илия Златанов е била открадната в понеделник
Коментари Харесай

Колата на Илия Златанов е открадната дни след като е разпитан за Сарафов и Осемте джуджета

Колата на предприемача Илия Златанов е била открадната в понеделник вечерта. Това се е случило, откакто по-рано в четвъртък той е дал показания по механизма за следствие на основния прокурор, заяви пред Свободна Европа самият Златанов.

В момента по механизма за следствие на основния прокурор и неговите заместници текат инспекции за това дали има данни за закононарушения, осъществени от сегашния основен прокурор Борислав Сарафов . До пролетта на предходната година той беше заместител основен прокурор, а в този момент краткотрайно извършва длъжността на основен обвинител.

Един от сигналите, подадени против Сарафов по този механизъм, визира. В него главен очевидец е точно асансьорният производител Илия Златанов, който през 2020 година описа, че е станал жертва на скица за, осъществена от някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото , някогашната му брачна половинка Любена Павлова и настоящи висши фрагменти на държавното обвиняване.

Самият Златанов споделя, че е виждал Сарафов във към този момент закрития столичен ресторант " Осемте джуджета ", употребен от Еврото като офис. Това беше, която дефинира Сарафов като " главен асистент " на Еврото.

Сега колата на Златанов е била открадната единствено дни откакто той е дал показания по отношение на обвързаности на Сарафов с " Осемте джуджета ", сподели пред Свободна Европа адвокатката на Златанов - Грета Ганева.

По думите на самият предприемач колата му е открадната от адрес в София от под земята паркинг, който е имал СОТ. Става дума за десетгодишен Porsche Cayenne , който е амортизиран, и по тази причина съгласно Златанов няма по какъв начин задачата да е била да му бъде желан откуп за автомобила. Той сподели, че възприема кражбата като предизвестие по отношение на дадените от него показания против Сарафов в четвъртък.

Според него кражбата е " професионална ", тъй като СОТ-ът е бил изключен, след което е изключена и електрическата апаратура, която поддържа светлината и охранителните камери в паркинга.

Златанова сподели още, че от камери на прилежащи кооперации се вижда, че автокрадците идват със сив Оpel Insignia . На него се вижда половината регистрационен номер - Сухопътни войски 24. Златанов добави, че ще съобщи всички тези данни, както и записите от камерите, с които разполага, на полицията.

През 2020 година следствие на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) разкри скица за търговия с въздействие и корупция в държавното обвиняване, станала известна като " Осемте джуджета ". Бизнесменът Илия Златанов, който е една от жертвите на схемата, описа, че е виждал Сарафов в едноименния ресторант.

АКФ даже на Сарафов и главния персонаж в аферата - Петьо Петров Еврото - в заведението. Тогава Сарафов сподели, че е бил поканен от Иван Гешев там, с цел да бъде сниман с Еврото. Той дефинира заведението като " магистратски ресторант ", тъй като доста негови сътрудници са обядвали там.

Изявленията пристигнаха на фона на очевиден спор сред Гешев и Сарафов. Сарафов, че Гешев неведнъж е ходил в ресторанта и е доста непосредствен с Петьо Еврото.

Впоследствие за пръв път по случая проговори и Любена Павлова. Тя удостовери пред АКФ, че някогашният ѝ мъж е развил корупционна скица, прокурори, следователи, съдии и служители на реда. Тя уточни Сарафов като " главен асистент " на Еврото.

Сега пред Свободна Европа Златанов сподели, че е разкрил данни за закононарушения, осъществени от Любена Павлова, само че тя продължава да се движи свободно и по думите му " е под протекцията на сегашния основен прокурор " Сарафов.

През май предходната година Народното събрание одобри за следствие на основния прокурор, а през септември бяха признати и ремонти, с които стана допустимо да бъдат разследвани и неговите заместници. По този механизъм започнаха няколко инспекции на Борислав Сарафов.

Освен във връзка със случая " Осемте джуджета " той беше проверяван и поради имотни покупко-продажби на свои близки. В началото на този месец избраната краткотрайно за прокурор, който да ревизира случая - арбитър Даниела Талева, по тази линия, защото не е открила данни за закононарушение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР