Колаж Булфото, архивВече се обсъждат някои от имената, които може

...
Колаж Булфото, архивВече се обсъждат някои от имената, които може
Коментари Харесай

Ива Митева и Корнелия Нинова - най-спряганите имена за премиерския пост в третия мандат

Колаж Булфото, списък

Вече се разискват някои от имената, които може да бъдат препоръчани за премиерския пост в третия мандат. 

Въпреки късото време до връчването на третия мандат, партиите към момента нямат безапелационен отговор за това по какъв начин ще работят тогава. Въпреки че съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов съобщи, че Ива Митева от Има Такъв Народ има качества да оглави държавно управление, в партията към момента не са коментирали публично това.

" Работил съм с госпожа Митева преди да е ръководител на Народното събрание. Вярвам, че тя има какво да даде на българските институции. Но въпреки всичко не бих коментирал хипотезата за премиерски пост ", посочи той.

В " ИТН " също не са обсъждали вид Ива Митева за министър председател, в случай че се стигне до такава степен.

На " Позитано " 20 разновидността " министър председател Корнелия Нинова " ще би трябвало да бъде прегледан от груповия им орган, в случай че президентът реши, че третият мандат още веднъж би трябвало за отиде при Българска социалистическа партия, както след несполучливия опит за кабинет след изборите на 4 април.

" Много е рано да се приказва за съответни имена. Нека да изчакаме до петък и да забележим кой ще бъде мандатоносителят. Съобразно партиите, които биха застанали зад едно такова болшинство, ще се набележи профилът на възможния министър председател ", разяснява Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

От ГЕРБ са безапелационни:

" Ще отидем на съвещания, в случай че ни поканят. Въпросът е какъв ще бъде резултатът от тях. До момента нямаме никакви аргументи да променяме позицията си по отношение на третия мандат ", съобщи Даниел Митов от ГЕРБ.

Най-късно третият мандат ще би трябвало да бъде връчен този петък.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР