Колагенът играе решаваща роля за поддържането на различни тъкани в

...
Колагенът играе решаваща роля за поддържането на различни тъкани в
Коментари Харесай

Какви са ползите от приема на колагенови хранителни добавки

Колагенът играе решаваща роля за поддържането на разнообразни тъкани в човешкото тяло. Това включва кожата, мускулите, ставите и сухожилията. С времето обаче неговият синтез понижава, което води до дискомфорт при придвижване и разпределяне на кожата.

През последните години все по-популярни стават добавките с колаген, които усъвършенстват подвижността в ставите и еластичността на кожата. Нека разгледаме и техните най-големи преимущества.

Здрава кожа
Колагенът е значим за еластичността, здравето и положителната хидратация на кожата. Пониженото му произвеждане с годините води до появяването на бръчки и изсушаване на кожата. Тя става податлива на пострадвания и обриви.

Козметиката, която съдържа пептиди, както и питателните добавки с колаген, могат да забавят процеса на стареене на кожата. Нужно е единствено да приемате сред 3 и 10 г колаген дневно в продължение на най-малко 70 дни.
Приемът на подобен вид добавки подтиква организма самичък да създава колагена си.

Облекчаване на болките в ставите
Колагенът е от огромна изгода за поддържането на гъвкавостта на хрущялите и защитната тъкан към ставите. Свойство, което е нужно с напредването на възрастта, когато има нараснал риск от дегенеративни болести.

Изследванията демонстрират, че в случай че приемате морски или телешки колаген в продължение на 24 седмици и по 10 г на ден, доста ще облекчите сковаността и болките в ставите. Повишеното произвеждане на колаген понижава възпаленията в ставите и усъвършенства стабилността.

Здраво сърце
Не толкоз прочут факт е, че колагенът способства и за структурата на артериите. Те са значими за превозването на кръв от сърцето до всички елементи на тялото. Ниските равнища на колаген вършат артериите по-малко еластични, което води до атеросклероза.

Приемът на 16 г колаген дневно усилва еластичността на артериите, като в допълнение покачва равнищата на положителния холестерол и намалява тези на неприятния. Знак, който демонстрира, че колагенът може да защищава и от сърдечно-съдови болести.

Допълнителни изгоди за здравето
Хранителните добавки, които съдържат морски или телешки колаген, не лимитират изгодите си до кожата, ставите и сърцето. Те могат да предложат доста други качества, които да подобрят цялостното ви здравословно положение.

Представяме ви част от тях по-долу:

- Коса и нокти - колагенът укрепва ноктите, правейки ги здрави и неподатливи на счупвания. Освен това подтиква здравето на косата, нейната жизнеспособност и бърз напредък.

- Здраве на червата - способства за положителното чревно здраве и поддържането на чревната флора. Подпомага усвояването на веществата от храната и храносмилането.

- Емоционално здраве - когато сте под мощен стрес, организмът ви ще понижи синтеза си на колаген. Обикновено в такива моменти това си личи по кожата на лицето, която се състарява. Когато е в комбиниране с витамин C, колагенът освен усъвършенства типа на кожата, само че понижава тревожните мисли и усъвършенства настроението.

Имат ли странични резултати колагеновите хранителни добавки?

Хранителните добавки, съдържащи колаген, се понасят добре от организма и се считат за изцяло безвредни. Трябва да се одобряват с изключително внимание, в случай че имате хранителни алергии към риба и морски блага, както и от яйца.

Като странични резултати са вероятни отичане на корема и гадене, само че те са извънредно редки и постоянно не са свързани с колагеновите хранителни добавки.

Консултацията със здравен експерт е наложителна, преди да започнете да приемате колаген. Трябва да сте сигурни, че добавката ще дава отговор на потребностите на тялото ви.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР