Колагенът е основната белтъчина на съединителната тъкан на организма в

...
Колагенът е основната белтъчина на съединителната тъкан на организма в
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че има дефицит на колаген

Колагенът е главната белтъчина на съединителната тъкан на организма в човешкото тяло. Но с възрастта производството на колаген от тялото понижава. Ето за какво след 25-тата си годишнина човек би трябвало да обръща доста повече внимание на метода, по който се храни, грижи за кожата и физиката си.

Ако тялото ни страда от недостиг на колаген, това ще се отразява върху твърдостта на кожата, нейната разтегливост и появяването на бръчки.

Други знаци за недостиг на колаген е неприятно положение и бързата и интензивна загуба на коса. След като се стартира приемането на колаген косата става още веднъж здрава, еластична, косопадът стопира и се ускорява растежът на косъма.

Колагеновият протеин играе значима роля в поддържането на здрави венци и зъби. Недостигът му му може да докара до ненадейно разрушение на зъбите и утежняване на здравето на венците.

Заради наличието си на глицин и пролин колагенът подкрепя за цялостта на стомаха. Затова дефицитът му може да докара до формиране на язва.

Местните артикули, спомагащи за изработването на колаген, са телешки език, черен дроб, пилешко, свинско месо и риба. За направата на колаген спомага и потреблението на бобови култури, грах, овесени ядки, пшеничени кълнове и бирена квас.

Сред плодовете, спомагащи за по-интензивната направа на колаген са ананас, портокал, киви и лимон, защото съдържат витамин С, а той взе участие интензивно в образуването на млада съединителна тъкан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР