Кола се вряза с висока скорост в карнавално шествие в

...
Кола се вряза с висока скорост в карнавално шествие в
Коментари Харесай

Младежите, врязали се с кола в белгийски карнавал, ще бъдат тествани за алкохол и наркотици

Кола се вряза с висока скорост в карнавално шествие в Белгия рано тази тази заран. Шестима души починаха, 10 бяха съществено ранени, а други над 20 са с леки пострадвания. В атомобила е имало двама мъже, които незабавно след случая са арестувани от полицията. Образувано е следствие, към този момент управляващите изключват вероятността да става дума за терористичен акт.

Властите в белгиийския град Стрепи-Бракение настояват, че не става въпрос за тероризъм. Младежите са отивали към празненство в дискотека. Ще бъдат тествани дали не са били по въздействие на алкохол или опиати. В тази част на Белгия фолклорните шествия са нещо всекидневно, те са част от листата за международно културно завещание на Юнеско.

На място в Стрепи през днешния ден бяха кралят на Белгия, министър председателят Александър Дакро и министър председателят на Валония.

Автомобилът се врязва в пет сутрина с висока скорост в група от близо двеста души в Стрепи-Бракение, община Ла Лувиер. Хората се събират, с цел да се приготвят за обичайния карнавал, който се организира по това време на годината.

" Шестима души починаха, други 10 са тежко ранени и, несъмнено, сме доста загрижени за тях, а към 20 са с леки пострадвания. Това е злополука, която бихме могли да определим като национална покруса ", сподели Жак Гобер - кмет на Ла Лувиер.

Според белгийски медии измежду починалите има е дете на 5 години. Свидетели описват, че вместо да спре, колата е ускорила скоростта си преди да се вреже в множеството. Според очевидци тя се е движела с над 100 километра в час.

" Бях в леглото си. Цялата къща се разтресе, когато колата профуча и няколко секунди по-късно се вряза в карнавалната група. Шофьорът изобщо не караше постепенно ", споделя един от очевидците.

Двамата арестувани са поданици на Ла Лувиер, единият е роден през 1988, а другият през 1990 година. Срещу тях повдигнато обвиняване за непредумишлено ликвидиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР