Кола с документи, подготвени за унищожаване, е била установена в

...
Кола с документи, подготвени за унищожаване, е била установена в
Коментари Харесай

Откриха кола с документи, свързани с разследването на задържаните журналисти

Кола с документи, готови за заличаване, е била открита в София. Това разгласи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той разяснява случая със арестуваните предходната седмица край село Егълница, Радомирско, двама публицисти - Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро.

Спиридонов изясни, че автомобилът с документите е арестуван по данни на медията, представлявана от Димитър Стоянов. Документите се намирали в този момент в Столична дирекция на вътрешните работи и се правила инспекция.

Двамата отведени от Министерство на вътрешните работи публицисти са разследвали корист с евросредства от строителна компания. Те подават информация към полицията, че документи свързани с закононарушение ще бъдат унищожени и те самите отиват към мястото, където обаче биват арестувани и отведени в районното ръководство за определяне на самоличността. Няколко часа по-късно са освободени.

В свое публично мнение строителната компания разгласи, че не е забъркана в противозаконна активност.

По думите на Спиридонов, двамата публицисти са били помолени да отидат в районното ръководство и за тях не е имало заповед за 24-часово задържане. Представеният от самите тях документ за такова бил част от рутинна процедура, която се правела всякога щом полицията ограничавала свободното придвижване на жители. Директорът на ГДБОП съобщи, че публицистите не са били задържани.

По случая с журналистическото следствие има формирано досъдебно произвеждане в районна прокуратура Радомир, сподели още той.

Спиридонов разяснява, че не е давал позволение телефонният диалог сред него и основният редактор на електронната медия, обвързвана с двамата публицисти, да бъде записван и популяризиран в медиите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР