Кола-бомба уби най-малко 17 души и рани още 20 души

...
Кола-бомба уби най-малко 17 души и рани още 20 души
Коментари Харесай

Кола-бомба уби 17 души в контролиран от Турция район в Сирия

Кола-бомба умъртви минимум 17 души и рани още 20 души в следения от Турция район в Северна Сирия във вторник, заяви министерството на защитата на Турция.
Атаката е осъществена в селището Тал Халаф западно от град Рас ал Айн, който в този момент е следен от турски военни елементи след започването на офанзивата през октомври.
Анкара упрекна за офанзивата кюрдските Отреди за отбрана на популацията (ОЗН), които съгласно Турция са сирийско отклонение на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), която води протест против Турция от 1984 година.
" Терористичната група ПКК/ОЗН продължава своите бомбени офанзиви с коли, ориентирани против цивилни. Убийците на деца този път взривиха кола- бомба в село Тал Халаф западно от Рас ал Айн, при което починаха 17 души и бяха ранени повече от 20 ", съобщи министерството на защитата в Twitter.
Базираният във Англия Наблюдател за човешки права в Сирия удостовери офанзивата, само че даде по-нисък брой на жертвите, казвайки, че 11 души - в това число най-малко трима цивилни - са били убити. Но в информацията се добавя, че броят на жертвите може да продължи да пораства заради тежките пострадвания на някои от засегнатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР