Кокосовото олио е растителна мазнина, извлечена от ядката на кокосовия

...
Кокосовото олио е растителна мазнина, извлечена от ядката на кокосовия
Коментари Харесай

Помага ли кокосовото масло при косопад

Кокосовото олио е растителна лой, извлечена от ядката на кокосовия орех. Известно със своите здравословни изгоди и качества, кокосовото масло съдържа доста потребни за човешкия организъм мазнини, в това число и по този начин значимите омега-3 мастни киселини, витамини и минерали.
Маслото от кокос може да се употребява както за здравословните ни предписания в кулинарията, по този начин и в домашната грижа за нашата коса и кожа.
Бихме могли да открием кокосовото масло в листата с главните съставки на някои типове сапуни, кремове и козметика за тяло.

Помага ли кокосовото масло при косопад?
Кокосовото масло има ниско молекулно тегло, което улеснява попиването на маслото в косъма. Дали то оказва помощ при косопад? По-скоро работи като естествено средство за укрепване цялостната текстура и тип на косъма. Кокосовото масло е уместно за всеки вид коса. Съставките в кокосовото масло спомагат за понижаване загубата на протеини от косата, маслото прониква надълбоко в косъма, задържа влагата и предотвратява сухотата, като прави косата по-мека и лесна за разресване. Маслото от кокос усъвършенства и кръвообращението на скалпа, което от своя страна оказва удобно въздействие върху структурата на косата.

1. Добра хидратация
Кокосовото масло съдържа омега-3 мастни киселини, както и лауринова киселина, които извънредно добре овлажняват и хидратират косъма в дълбочина. Използвано за възстановяване на положението както на косата, по този начин и на кожата, кокосовото масло бива сполучливо употребявано в козметичната промишленост.

2. Регенерира
Кокосовото масло може да бъде употребявано, като регенерираща маска за мощно повредените коси. То подтиква цялостната текстура на косъма, предизвиква деленето на клетките в скалпа и косата, както и усъвършенства кръвообращението в самия скалп. Маслото от кокос защищава косата от въздействията на околната среда и спомага предотвратяването на цъфтящите краища, като им оказва помощ да запазят своята естествена мощ и еластичност.

3. Укрепва и подхранва
Кокосовото масло се употребява в грижата за кожата и косата от хиляди години насам. То е едно от най-мултифунционалните масла, което има невероятни хидратиращи и подхранващи свойства. Маслото от кокос понижава натрупването на себум в кожата на скалпа - причина за появяването на сърбеж, лющене и кожни раздразнения. Кокосовото масло понижава и по този начин нежеланите накъсвания на косъма и го изглажда, като прави косата да наподобява доста по - здрава. Предотвратява загубата на протеини от косата, водеща до увреждането на структурата на косъма. Това е по този начин с помощта на лауриновата киселина, която прилича човешкия протеин в косата. След потреблението на кокосово масло, косата бива добре подхранена, надълбоко рехидратирана, по - витална и очевидно по - здрава.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР