Кока-колата е много полезна за градината Има много информация за

...
Кока-колата е много полезна за градината Има много информация за
Коментари Харесай

Кока-колата може да реши куп проблеми в градината

Кока-колата е доста потребна за градината

Има доста информация за потреблението на кока-кола за други цели. Например, за разчистване на тигани, премахване на запушвания или за мариноване на пилешко месо. Но малко хора знаят, че кока-колата е отличен асистент в градината. Тя въздейства върху бързия напредък на растенията, а също по този начин ще ги избави от вредителите.

При появяването на листни въшки хората употребяват химикали, които въздействат неподходящо върху качеството на нашите плодове и зеленчуци. Кока-колата не носи никаква изгода за хората, само че за растенията е потребна и най-важното – не им вреди.

Срещу инсекти
Направете си капан за инсекти:
бутилка (може да бъде от кока-кола)
кока-кола
захар
квас

Разрежете бутилката и горната част поставете с главата надолу във втората част на бутилката. Изсипете малко количество кока-кола, захар и суха квас. Захарта и маята притеглят вредителите от огромно разстояние. Можете да извършите няколко клопката и да ги разположите по градината. Докато сте в градината и работите, комарите няма да ви тормозят.

Вижте още: Чертите на характера се разкриват с този забавен тест

Срещу охлюви
Кока-колата съдържа ортофосфорна киселина, която въздейства неподходящо на охлювите и мравките, а сладката й миризма ги притегля като магнит. Трябва да поставите купичките по периметъра на имота и кока-колата ще свърши останалото. Охлювите и мравките ще дойдат, привлечени от миризмата, а фосфорната киселина бързо ще ги унищожи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР