Кожата около очите е много тънка - само половин милиметър,

...
Кожата около очите е много тънка - само половин милиметър,
Коментари Харесай

Как да се справиш с подпухналите очи

Кожата към очите е доста тънка - единствено половин милиметър, мека, сензитивна, съвсем няма лоен пласт, тъй че непрекъснато й липсва влага. Кожата на очите старее по-бързо от кожата на лицето, заради което е толкоз значимо да се поставят верни и непрекъснати грижи за нея. И колкото по-рано започнете, толкоз по-малко проблеми ще имате в бъдеще. Нека грижата за кожата на очите се трансформира в същия всекидневен табиет като да вземем за пример миенето на зъбите.

И по този начин, какво би трябвало да вършим всеки ден,? Преди всичко би трябвало да се означи, че по очите и клепачите не би трябвало да се нанасят кремове за лице. Много дами са уверени, че грижата за очите не е нужна, тъй като елементарен крем за лице е задоволителен за грижа за зоната към очите. За страдание обаче той напълно не е подобаващ. Нанасяте изключително тежки увреждания на тънката, сензитивна и нежна кожа на очите си, в случай че кожата на лицето ви е мазна и нанесете крем върху зоната към очите. В последна сметка такива кремове съдържат киселинни или други субстанции, които разтварят мазнините в дермата, а те са доста нездравословни за кожата в региона на очите, която е три пъти по-тънка от тази на лицето.
6 здравословни казуса, които може да си аргументите, в случай че си търкате очите прекомерно
Разтриването на очите след дълги часове взиране в екрана може да ви даде краткотрайно облекчение. Но когато се прави постоянно или прекалено много...

Специални артикули за грижа за очите - кремове, лепенки, дискети, обогатени с дейни съставки, серуми - са изключително ефикасни при облекчаване на потребностите на сензитивната кожа в тази област. Те се разграничават по състав и текстура от стандартните артикули за грижа за лицето. Козметиката за очи нормално е без аромат, транспарантна (гел) или бяла. Нанесете продукта с пръст с нежни кръгови придвижвания. Когато нанасяте крема, пробвайте се да не разтягате кожата.

За грижа за очите би трябвало да изберете и специфични почистващи препарати, препарати за премахване на грим, които са по-нежни от нормално, дейно овлажняват, успокояват и освежават кожата в тази зона. Отстраняват остатъците от грим елементарно и бързо и разтварят даже водоустойчивата серпантина. Специалните почистващи препарати не изсушават кожата на очите и не ги нервират. Никога не си лягайте, без да сте свалили грима – това може мощно да раздразни кожата в тази област и даже да провокира алергии.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР