Кои са най-здравословните храни? Това е въпрос, зададен на хиляди

...
Кои са най-здравословните храни? Това е въпрос, зададен на хиляди
Коментари Харесай

Кои са петте най-здравословни храни?

Кои са най-здравословните храни? Това е въпрос, заложен на хиляди диетолози от разнообразни страни на света. До този миг не е получен еднопосочен отговор на този въпрос. Ако обаче обобщим резултатите от многогодишни проучвания, тогава можем да отличим петте най-полезни храни.

И по този начин:

1. Ядките са най-питателният артикул, съдържащ набор от неповторими протеини. По своя състав, ядките са най-близки до животинските артикули – риба, месо, морски блага. Всички сме осведомени с израза: Ядките са храната на дълголетниците, в действителност в това изказване има солидна парченце истина.

Микроелементите, набор от витамини, антиоксиданти и други субстанции, съдържащи се в огромни количества в ядките, удължават живота на клетките и на целия организъм като цяло.

2. Морската храна е най-богатият източник на микроелементи, нужни за естественото действие на организма, изключително на нервната система.

Рибата, скаридите, калмарите и други артикули са освен доста вкусна храна, само че и питателна, като изцяло заместват месните артикули, които имат много отрицателен резултат върху хората.

 Пълнозърнестият самун е потребен

3. Пълнозърнестият самун е нужен за поддържане на здрав стомашно-чревен тракт. Тези, които постоянно ядат пълнозърнест самун с трици, в никакъв случай нямат запек и други чревни разстройства. Този самун е потребна храна.

4. Млякото е различен незаместим артикул в здравословната диета. Естественото мляко съдържа всички субстанции, от които човек се нуждае, от витамини до калций и други микроелементи.

5. Растителните храни - плодовете и зеленчуците, са доста здравословни храни, които можете да си купите даже в актуалните супермаркети. Не водят до затлъстяване, доста хранителни и потребни за организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР