Кои са най-търсените туристически дестинации в Европа през 2023? Къде ще

...
Кои са най-търсените туристически дестинации в Европа през 2023?
Къде ще
Коментари Харесай

Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Кои са най-търсените туристически дестинации в Европа през 2023?

Къде ще ви бъде супер забавно да отидете?

Каква екскурзия да планувате за настъпващите пролет и лято?

Празниците отминаха и към този момент сме заредени с нови страсти. Готови сме за нови завършения. Готови сме за нови пътешествия. Готови сме да стъпим на непознати места.

Европа остава да буди нашия туристически интерес и да ни предлага извънредно забавни места.

Далечните дестинации като остров Фиджи, Занзибар, Бали или Египет, също са измежду местата, които ще ви впечатлят с екзотична природа, гледки и култури. Индия, Колумбия, Перу, Филипините, Мароко не престават да притеглят туристи. Експертите в тази сфера споделят, че и през 2023 по-далечните дестинации ще бъдат по-търсени.

Коя посока за туризъм е уместно да изберете?

Ето туристически дестинации в Европа, които са в топ 5:

Солун, Гърция

Красивият, изящен Солун!

Един от най-големите градове в Гърция, съвсем толкоз прочут и толкоз посещаван, колкото столицата Атина.

Солун или Тесалоники (на гръцки: Θεσσαλονίκη, на англ. Thessaloniki) и прочут като Салоники, е изключително хубав мегаполис, ситуиран на брега на Егейско море. Постоянно цялостен с живот, доста хора, очарователна крайбрежна алея, която приключва с фамозната Бяла кула – знак на града.

Популярни места за посещаване:

Бялата кула, крайбрежната улица с инсталацията с чадърите, арката на Галерий, площад Аристотел, ротондата Св. Георги, църквата Св. Димитър.

 Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Париж, Франция

Париж – една приказка, една обич, едно знамение на Европа!

Париж е столица на Франция и един от най-романтичните градове в света.

Той като че ли е една голяма картинна изложба навън – музеи, забележителна архитектура, цветни кафенета и заведения за хранене, привличащи безчет туристи. Една живописна палитра от аромати, цветове, пейзажи, статуи, дребни улички, бохемско въодушевление и светлини. Любимо място и преди, и в този момент за известни писатели, художници, актьори, мислители.

Популярни места за посещаване:

Най-популярна е Айфеловата кула, Триумфалната арка, известната катедрала Нотр Дам, известният музей Лувър, дворецът Версай, базиликата „ Сакре Кьор “, музей „ Орсе “, музей на восъчните фигури, Мулен Руж и световноизвестната улица Шанз Елизе. Покрай река Сена има приятни заведения за хранене с хубава панорама. Забележителности има освен в центъра на града, а и в обособените квартали. Изключително прочут е кварталът Монмартър, прочут като квартала на художниците.

 Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Милано, Италия

Милано – сбъдната фантазия! Столица на модата и италианското кафе!

Един от най-големите градове в Италия, прочут с провежданите разнообразни изложби и извънреден стопански напредък, в това число с Генуа и Торино.

В непосредственост се намира фамозното.

Популярни места за посещаване:

На първо място: катедралата в Милано или Дуомо (символ на града), замъкът на Сфорците, картината Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, изложба Брера, операта „ Ла Скала “, улицата на модата.

 Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Барселона, Испания

Барселона – столица на футбола! Барселона – изкуство и богата история!

Барселона е посещавана от най-вече туристи от целия свят.

Испания е известна с красивите си плажове – Коста Брава, Коста дел Сол и острови Ибиса, Канарските острови.

А Барселона е фамозна с изключителната Саграда Фамилия.

В Барселона може да се насладите освен на природа, само че и на изумителна архитектура, история и изкуство.

Популярни места за посещаване:

Саграда Фамилия – знак на Барселона, издигната от Антонио Гауди, като цялостната архитектура и структура споделя за живота на Христос. Това е неповторима сграда, която изумява и не може да се види на никое място другаде. Други забележителности са Каса Мила, музеят на Пикасо, красивата черква Санта Мария дел Мар, парк Гюел, аквариум на Барселона, музей на съвременно изкуство, катедралата на Барселона, площад Каталуния.

 Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Прага, Чехия

Прага – хубост и природа!

Столицата на Чехия свети с несравнима архитектура и е наричана „ най-красивият “ град в света. В непосредственост е фамозната река Вълтава. Прага е извънредно богат, хубав и спретнат град, с доста зеленина и пракове. Може да посетите доста галерии, дворци, паркове, музеи, къщи в жанр барок.

Популярни места за посещаване:

Замъкът на Прага, астрономическият часовник, площад на Стария град или Старе Место, Църквата Дева Мария пред Тин (Тинската църква), Вацлавският площад, който е в Нове Место, Карлов мост, катедралата Св. Вит.

 Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Районът към Прага е заобиколен от гори и доста постоянно хората излизат там на разходка, а и да посетят известния палат Кралщайн.

Най-подходящо е да посетите Прага напролет, когато всичко е окъпано в цветове.

За да се подготвите добре за идното странствуване е добре да го планирате по-рано при започване на годината. Да изберете една от най-любимите си турситически дестинации в Европа и да запазите по-евтини билети, което ще ви обезпечи умерено пътешестване и престой.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР