Кои са големите технологични компании, които съкращават безпрецедентен брой от

...
Кои са големите технологични компании, които съкращават безпрецедентен брой от
Коментари Харесай

The Cube: Съкращенията в големите технологични компании

Кои са огромните софтуерни компании, които редуцират невиждан брой от своите чиновници, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube. 

Малки и огромни софтуерните компании вършат огромни съкращения на своите чиновници. Сред тези компаниии има и такива, които означиха невиждан напредък по време на пандемията заради взрива на онлайн търговията. Нека обаче чуем малко повече елементи към броя на уволненията, изнесени от Петър Джугански в предаването „ Е-кономика “ в ефира на Euronews Bulgaria. Сред огромните софтуерни компании, които редуцираха работни места са Netflix, Microsoft, Meta и Twitter, като ще приказваме по-детайлно единствено за последните две.

Meta: Според източници на Tthe Wall Street Journal съкращенията в Meta ще обиден хиляди чиновници, като окончателното решение ще бъде обявено в сряда. Планираните съкращения ще бъдат първите и най-мащабни съкращения на личния състав в 18-годишната история на компанията. Изданието са потърсили Meta за отговор, само че не са получили подобен.

Twitter: Както знаете, Туитър редуцира огромна част от работна си мощ, с което си навлече групов иск от страна на уволнените чиновници. Действията му предизвикаха и отдръпване на съществени известни марки и компании, които не желаят повече да популяризират своите артикули на платформата му. Той оправда решението, казвайки, че няма различен избор. Два дни откакто уволни част от чиновниците си обаче, помоли някои от тях да се върнат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР