Кохезионната политика, или политиката на сближаване, има за цел да

...
Кохезионната политика, или политиката на сближаване, има за цел да
Коментари Харесай

България иска общоевропейско решение за енергийната криза

Кохезионната политика, или политиката на доближаване, има за цел да оказва помощ на тези райони, които са по-слабо развити, и които имат потребност да догонят центъра на нашия съюз. Средствата би трябвало да отиват в услуги и планове, които покачват заетостта, основават благоприятни условия, усъвършенстват качеството на образованието и на опазването на здравето. Това съобщи в чешката столица Прага на съвещанието на министрите, отговарящи за кохезионната политика, вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

По негови думи европейските средства и изгодата от тях би трябвало в по-голяма степен да доближават директно до жителите.

Той акцентира, че с изключение на за значимите цели, свързани със зеления и цифров преход, Европа би трябвало да работи и за решение на демографските си проблеми. Пеканов открои точно демографската рецесия като едно от главните провокации пред страната ни.

България упорства да се откри общоевропейско решение по отношение на енергийната рецесия , като в границите на новия инструмент RePowerEU да бъдат направени поредност от механизми, които да дават отговор на потребностите на обособените страни членки.

Пеканов организира двустранна среща с еврокомисаря по кохезионна политика Елиза Ферейра, на която акцентира потребността с инструментите за доближаване да работим върху демографския проблем.

Той организира диалог и с хърватската министърка Наташа Трамишак, с която разискаха настоящия в Хърватия развой по приемане на еврото.

Българският вицепремиер по ръководство на европейските средства имаше среща на четири очи и с държавния секретар на Германия Свен Гиголд, на която са разискали участието на България в Шенген и в Еврозоната.

Повдигнахме въпроса и за нуждата Европейският съюз да направи общи поръчки на газ, с цел да успее да се оправи с настоящата рецесия, изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР