Кого да питаме за Европа – функционално неграмотния ли?, заяви

...
Кого да питаме за Европа – функционално неграмотния ли?, заяви
Коментари Харесай

Хампарцумян: Въпреки кризите през годините, няма българин умрял от глад


Кого да питаме за Европа – функционално необразования ли?, съобщи банкерът във връзка концепциите за референдум за еврозоната.

Гост в единайстия брой на Бизнес Видео Подкаста е банкерът Левон Хампарцумян. Пред основния редактор на businessnovinite.bg Спас Стамболски той съобщи, че към този момент се следят първи признаци на усмиряване на инфлацията.

Това е по този начин, „ тъй като в последна сметка цените порастват нагоре досега, в който има кой да ги заплати “. След това, в случай че няма кой да заплаща или цените потеглят надолу или в по-лошия сюжети стоката изчезва.

Според Хампарцумян войната в Украйна има своето отражение върху актуалната ценова обстановка, само че измежду аргументите е и пандемията от Коронавирус.

"България и Европа би трябвало да вземат по-активно място в международната стопанска система и да съкратят веригите на доставки. Т.е да стартира тук и на континента да се създават повече неща, които в този момент ги внасяме от Китай и Русия. Около 90% от всички слънчеви панели в света се създават в Китай, като в това време Европейски Съюз е подвластен от волята на един човек за енергийните си доставки. Това тряба да се промени другояче Европа ще се трансформира единствено в туристическа атракция, в един "Дисниленд " за хора от целия свят, които ще идват тук да преглеждат Балдуиновата или Айфеловата кула само че няма да използват европейски артикули. Така жителите на континента ще се трансфорат в един обслужващ личен състав ", добавя банкерът.

По думите на Хампарцумян е допустимо България да възобнови добива на уран и по този начин да подсигури суровина за остарели и нови атоми централи в Европа.

За зелената договорка и руската агентура

Зелената договорка сега е мъртва и Европа би трябвало да осъзнае това по-бързо с цел да няма обесени "зелени " политици. Тя няма по какъв начин да се опълчи на света, в случай че продължи да преследва тези цели, стана ясно от думите на Хампарцумян.

„ Вече не значимо зелените да спят добре, до момента в който други да умират от мраз и апетит, по-добре е те да си взимат хапчета за това. Заради такива потребни идиоти в България бе спряно преди време търсенето на природен газ, тъй като най-вероятно "Газпром " им заплати. Съветската агентура си гони своя интерес тук “, добави Хампарцумян

Няма българин починал от апетит

Страната ни има редица преимущества, като съгласно Хампарцумян ние се намираме в климатичния парадайс на Земята. Другото е, че сме релативно компактни като население и това е плюс, когато се взема решение продоволствения проблем на страната.

"В историята ни няма българин починал от апетит ", добавя той. Хампарцумян сподели това в подтекста на историческото ни минало, където може и да е имало сложни времена, войни, купонна система и др, само че постоянно е имало храна за популацията.

По негови думи главен проблем пред развиването на страната обаче е, че има огромен брой, достигащ 1 млн. души, които не са заинтригувани нито да работят нито да учат, като това с изключение на стопански е и политически проблем, тъй като те стават податливи на разнообразни внушения от политици популисти.

Той изясни, че по тази причина тези водачи желаят да се организират референдуми по основни въпроси дали да влезем в еврозоната.

„ Кого да питаме за Европа – функционално необразования ли? ", риторичен беше банкерът.

Криптовалутa и недвижими парцели

Според Левон Хампарцумян криптовалутите нямат бъдеще като универсално средство за разплащане, даже блокчейн технологията има свои аналози, какъвто е интернационалната система за междубанкови известия SWIFT, която е по енергийно ефикасна.

По отношение на недвижимите парцели смяната на лихвите от страна на ЕЦБ няма да докара до съществени разтърсвания на пазара. Няма да забележим провал, както беше по време на рецесията от края на 2008 година За този, който си е купил жилище за живеене по-високи лихви, може да значат преструктуриране на бюджета и в случай че това е в рационални граници ще се съобразят с това. Може да има проблем за тези, които са взели заеми за 20 или 250 парцела за да спекулират на имотния пазар.

Дали Левон Хампарцумян чака нови сливания на българския банков пазар, ще успеем ли да платим цената за откъсването си от съветския газ и има ли политически упоритости гледайте във видеото!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР