Когато за първи път влязох в работната сила преди повече

...
Когато за първи път влязох в работната сила преди повече
Коментари Харесай

Лидерът, който поколението Z харесва

Когато за първи път влязох в работната мощ преди повече от десетилетие, беше обикновено да се страхуваш от шефа си. Нямаше такова нещо като да се сприятеляваш с ръководители. В доста случаи изразяването на мнение, противоречащо на неговото, не се приемаше добре. Йерархията беше извънредно закостеняла.

Професионалната среда се промени астрономически през последните 10 години. Днес психическото благоденствие е нещо, на което доста служащи дават приоритет. Според отчета Global Wellness Summit за 2023 година 70% от работещите в областта на знанието са претърпели бърнаут през миналата година, което води до нараснал фокус върху „ благополучието на работното място “. Компаниите би трябвало да обръщат особено внимание на това, в случай че желаят да имат щастливи и затова продуктивни и ефикасни служащи. Освен това се планува, че поколението Z  ще доближи 27% от работната мощ до 2025 година и изследванията демонстрират, че чиновниците от това потомство са по-склонни да работят повече за водач, който се отнася към тях с добрина и съпричастност. Следователно, остарялата идея за боязън от водача може би е метод, който към този момент не въодушевява младите служащи и затова не предизвиква продуктивността на оптимално равнище.

Днес водачите би трябвало да въодушевяват младите членове на своите екипи, но не и посредством. Има няколко метода, по които водачите могат да насърчат построяването на положителна среда, която може да повлияе добре на екипния дух (и крайните резултати), изключително измежду поколението Z.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР