Когато за първи път чух за Lenovo Smart Paper, бях

...
Когато за първи път чух за Lenovo Smart Paper, бях
Коментари Харесай

Lenovo Smart Paper – ако искате тефтерът ви да се дигитализира

Когато за първи път чух за Lenovo Smart Paper, бях сигурен, че желая да го видя по какъв начин работи онлайн. Устройството обещаваше, че разполага с всичко належащо, с цел да започнете да четете, да си водите дневник и да си вършиме рисунки, само че защото цената му е прекомерно близка до тази на обичайните таблети ми беше мъчно да си показва по какъв начин ще пасне в всекидневието ми.

След като в началото можеше да се откри единствено в Китай, Lenovo Smart Paper към този момент се появи в България и пристигна и нашия ред да го опитаме. Интересно ми беше по какъв начин ще пасне в всекидневието ми и в какви случаи щях да го употребявам най-често. Най-близкото до него, което бях употребявал беше Huawei MatePad Paper, който по този начин и не пристигна в България, само че със Smart Paper Lenovo вършат забавна стъпка към нашия пазар. Нека забележим дали е обещаваща.

Дизайн и направа

Lenovo Smart Paper е фино устройство, което е не по-дебело от USB-C врата за зареждане от лявата му страна. Не е толкоз фино, колкото теоретично могат да бъдат таблетите с електронно мастило, само че е задоволително солидно, с цел да се усеща премиум, и по никакъв начин не нежно.

Металното му шаси е твърдо, а дисплеят, който работи по друг метод от всички LCD или LED екрани, с които евентуално сте привикнали, няма възможност да понесе непоправими вреди, в случай че го подхвърлите, ударите екрана или инцидентно седнете върху него.

Външният дизайн се отличава и с голям брой дребни елементи. Леко заоблените ъгли на корпуса му обезпечават комфортен захват и даже минават от матиран тип към обработен огледален борд, преди да доближат рамката на екрана, където от лявата страна, където се намира включената в комплекта химикалка, се спуска железна сива линия.

Това работи като естествена точка за улавяне, като необятната черна рамка, прегръщаща мекия E-Ink екран, е задоволително просторна, с цел да притиснете дланите си към нея, в случай че решите да я държите за двата ъгъла.

На гърба също има нещо сходно. Под профила на писалката има тънка линия, която минава под поставката за писалката. В нея се обитава и Wi-Fi/Bluetooth антената. Между нея и логото на Lenovo на отсрещната страна се намира задната част, която е разграничена в съответствие 60/40 сред единия и другия цвят.

По гърба се виждат пръстови отпечатъци, само че те елементарно се отстраняват. Това е първокачествен дизайн, който ще видите споделен от последните устройства на Lenovo от двете страни на ценовия клас – от таблета P12 Pro до преносимия компютър Lenovo IdeaPad 5 Pro. Той е грациозен, моден и великолепно равен.

Въпреки че може да извежда тон посредством свързани слушалки, няма да намерите високоговорители или бутон за контролиране на звука. Освен тройка дребни микрофони, USB-C точката за зареждане и бутона за включване, ръбовете на Lenovo Smart Paper са свободни от всевъзможни евентуални трудности. Повече за това по-късно.

Екран и химикалка

Lenovo е направил верния избор съгласно мен, като е присъединил стилус към своето устройство за водене на бележки. Подходящ за стила на таблета, най-вече цилиндричният писец има плосък борд, който предлага както добра точка за захват за палеца, по този начин и ляга естествено в гнездото за слагане във вградената подложка на таблета. Той се притегля с магнит към тази хлътналост с шумно и надеждно тракване.

При приложимост писалката е комфортна, само че не е най-дебелият инструмент за писане. Очаквайте съвършено нагласяване в средностатистическия случай на приложимост, само че дребни деца или някои не доста сръчни могат да я намерят за прекомерно тънка. Осезанието при слагане на писалката върху „ хартията “ е ужасно, със приемливо триене и положително сцепление, до момента в който дърпате, щракате и поставяте точки.

Самият 10,3-инчов E-Ink HD екран с антиотразяващо покритие споделя сходна история. Нискоенергийната технология разрешава на екрана да наподобява включен, без това да въздейства на батерията, като той оживява с няколко придвижвания на мастилото, когато отворите калъфа, който също идва в комплекта с устройството. Това значи, че можете да показвате изображения, часовник или даже календара си, до момента в който се намира в режим на подготвеност, без да се притеснявате.

И макар че Lenovo не е най-евтиният, цената включва сензитивен на напън стилус с 4 096 точки, калъф, зарядно устройство и аварийни пера за стилус в кутията. Получавате и самия таблет: изненадващо лек (408 г) 10,3-инчов плосък таблет с дебелина единствено 5,5 мм. Той има разграничителна дарба 1872 x 1404 и компактност на пикселите 227ppi (пиксели на инч).

От настройките можете да измененията държанието на освежаване на екрана с предварителни настройки като бързо и гладко, което сякаш дава отговор на съответни случаи на потребление като четене или писане.

Текстът наподобява внезапен на HD екрана, а технологията естествено отстрани нездравословната синя светлина, която може да ви държи будни нощем. Вградената автоматизирана предна светлина, която няколко съперници не са присъединили, значи, че няма да държите никого безсънен с нощна лампа. Можете даже да регулирате цветовата температура на екрана, с цел да наподобява студен денем или топъл през нощта. E-Ink се вижда елементарно при ярка външна светлина, а антиотблясъците подсигуряват, че четенето в градината ще бъде наслаждение.

При приложимост писалката сигурно е задоволително точна и сензитивна на напън за водене на ръкописни бележки в клас или на срещи. Приложението build-it включва и към дузина варианти за писалка/четка, което би трябвало да направи рисуването и правенето на планове или скици задоволително гъвкаво за всеки, който не разчита на комплицирани четки (или цвят) от трети страни, с цел да свърши работата си.

Усещането за писане с писалка е налице, само че това, което губите от работата с монохромен екран, е опцията за изобразяване, само че този артикул в действителност въобще няма и концепция да се демонстрира на това поле.

Производителност и програмен продукт

Lenovo Smart Paper има преимущество пред конкуренцията, защото работи с Android вместо със лична персонализирана операционна система. Тъй като значително е планиран като смарт устройство, което не отвлича вниманието, няма да намерите подготвен Гугъл Play Store, който да предлага повече приложения. Но това не значи, че не можете да ги употребявате.

Със особено приложение за водене на бележки и офис пакет, който мога да препоръчам единствено в краен случай, като приложение за четене на книги е конфигуриран единствено Ebooks.com. Освен в случай че към този момент не го употребявате, с цел да съхранявате сбирката си, ще би трябвало да изтеглите приложението на пожеланото от вас вместилище за електронни книги, с цел да получите достъп до библиотеката, която сте натрупали през годините.

Като употребявате вградения уеб браузър Firefox, можете да инсталирате външни приложения в Lenovo Smart Paper посредством уеб сайтове на трети страни като APKPure. Прости, по-бавни игри и приложения като Wordscapes могат да прибавят малко повече стойност към устройството. Само не очаквайте нищо, което разчита на придвижване, да лети. Процесорът Rockchip RK3566 с тактова периодичност 1,80 GHz под капака не свети в бенчмарк проби за таблети, само че това в никакъв случай не е било планувано тук.

Функцията Miracast, която евентуално е основана предвид на взаимната работа, значи, че можете да предавате екрана (с цвят и звук) към съчетаем тв приемник или екран. Това открива още няколко евентуални цели за Lenovo Smart Paper (като анотации онлайн по време на среща).

Използването на браузъра на сходна машина е малко необичайно преживяване за задания, разнообразни от четене на елементарен текст, само че пък нашия уебсайт се отваря отлично и можете да преглеждате публикациите без да се хаби доста батерия и с акцент над четенето.

На процедура Lenovo Smart Paper е задоволително добър инструмент за четене. Макар да е тъпо, че не разполага с 3,5-милиметров жак за слушалки или бутони за мощ на звука, които биха могли да се употребяват като бутони за превръщане на страници, можете да свържете Bluetooth слушалки и да активирате вградените функционалности за околен тон, с цел да се отпуснете, до момента в който четете.

Без тактилни бутони, научаването по какъв начин да навигирате в персонализирания потребителски интерфейс на Android единствено посредством жестове изисква известно пригаждане.

Живот на батерията и зареждане

Що се отнася до това какъв брой време ще ви издържи 3550mAh батерия, настройките по дифолт би трябвало да го приготвят да мига в продължение на седмици. Времето в режим на подготвеност е неповторимо.

При зареждане посредством включения в комплекта 10W USB-C адаптер ще получите 13% за 15 минути от изтощена батерия, като нещата ще се ускорят до 33% след 30 минути зареждане.

Това е повече от задоволително сила, с цел да ви стигне за дълго пътешестване с трен или аероплан. Докато четяхме в приложението Kindle, батерията падна с 4% за половин час, което значи, че с 30-минутно зареждане би трябвало да получите към 8 часа работа на екрана.

В последна сметка

Lenovo Smart Paper превъзходен метод да отървете света си от безбройните физически дневници. Въпреки че коства малко под 1000 лева, той е в положение да ви спести пари, в случай че сте фенове на канцеларските материали и в случай че пишете доста. Същевременно всичко ще е много систематизирано за вас, а постоянно можете да го употребявате и като електронна книга, защото работи в действителност безотказно.

Това е ужасно изглеждащо устройство с отличен дизайн. Стилусът се залепва с магнит за жлеб в профил на екрана, който се изравнява с подутина в капака, с цел да го държи крепко на мястото му. Този рационален дизайн продължава и в софтуера. Lenovo очевидно е помислила доста за рестриктивните мерки на E Ink и е предоставила таблет, който включва единствено неща, предлагащи най-малко приемливо преживяване.

Заслужава ли си да го купите

Lenovo Smart Paper е чудесно устройство с добре премислен програмен продукт и съм сигурен, че ще останете доста удовлетворени от него, в случай че си го купите. Но прави ли нещо толкоз брилянтно, че да бъде предпочетено пред останалите таблети?  Ако търсите таблет с електронно мастило, който ви разрешава да излезете отвън рамките на воденето на бележки, да се занимавате с е-поща, календар и сърфиране в интернет, тогава това е превъзходен повсеместен таблет и – в границите на безумните цени в света на таблетите с електронно мастило – много добра стойност.

Плюсове
    Чудесно планиран дизайн     Включени химикалка и калъф     Задвижван от Android

Минуси
   Навигация единствено с жестове     Скъп

Спецификации

    10,3-инчов E-Ink екран с резолюция 227 ppi, двуцветен, с антирефлекторно покритие и матов     Автоматично регулируема предна светлина     1,80 GHz процесор Rockchip RK3566     4 GB RAM     64GB eMMC памет     Чувствителна на напън писалка     Калъф Folio     Батерия с потенциал 3550 mAh     10W зареждане посредством USB-C     Bluetooth 5.2     195 мм x 226 мм x 5,5 мм     408g
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР