Когато тази групировка се задейства, тя започва тотално проучване –

...
Когато тази групировка се задейства, тя започва тотално проучване –
Коментари Харесай

Съкрушителен ефект за доверието. И ВСС създаде комисия Нотариуса

" Когато тази формация се задейства, тя стартира тотално изследване – до девето коляно! Представете си на какво съм изложена (вече като арбитър в Окръжен съд, аз виждам каузи против ОПГ) - организираната престъпност да знае безусловно всички елементи кои са моите родители, моите близки и т.н.… "

Това беше доста мощна част от днешното изявление на съдията Владислава Цариградска, след което остави съвсем онемели членовете на Висшия правосъден съвет - до неотдавна Съдийска колегия.

Съветът през днешния ден организира маратонско чуване, стартирало от сутринта с Борислав Сарафов (без особена конкретика), Николай Стайков от АКФ (с забавни оферти - от кои каузи може да се тръгне), министър Атанас Славов - с някои интересин хрумвания, и самата Цариградска. Всичко, обвързвано с въздействието и " бизнес-модела " на убития на 31 януари Мартин Божанов-Нотариуса.

Както е известно, още от 2020 година Цариградска се пробва да получи институционална поддръжка против изцяло безпардонни издевателства на починалия Божанов.

Цариградска предизвести кадровиците и друго нещо забавно - откакто направи прилика с предходния сходен скандал с Красимир Георгиев - Красьо Черничкия:

" Ако се втурнете в димките, които ни се пускат – кой влезнал и излязъл от този клуб - ще имаме нов Красьо Черния – с изгорели някакви хора. Но без тези, които дърпат и отпускат конците. "

Много забавно бе предлагането на правосъдния министър Атанас Славов. Освен че оцени като доста потребно чуването, той даде обещание - в границите на своите благоприятни условия инспекция на слуховете, че Мартин Богжанов се е придвижвал с „ някаква форма на отбрана “ и „ някаква форма на профилиран превоз “. Като насочи, че ще ревизира Бюрото по отбрана, което към този момент е към Министерство на правосъдието, само че, както е известно, години наред Гешев бе трансформирал в " страна в страната "  и персонална преторианска армия - изцяло безконтролна.

Славов особено натърти, че " това може да е ключ към разплитане на целия проблем ".

Накрая след 7 часа заседаване членовете на Висш съдебен съвет взеха решение еднодушно - ще основат комисия.

На масата се нахвърляха няколко хрумвания за предмета й на активност - въпреки ВСС да не е проверяващ орган, може да изискат информация от най-различи институции. Включително Столична дирекция на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, ДАНС.

Да провеят делата, за които Николай Стайков от АКФ посочии, че са били движени от Нотариуса - в това число КТБ. Да се изискат преписки от прокуратурата, говорейки си с административните ръководители. А най-после събраното инфо да се дава на Инспектората, и освен.

Вероника Имова повтори остаряла концепция - да се ожесточат наказванията в Наказателен кодекс за клюка и засегнатост, в случай че са по отношение на магистрат по работа.

Председателката на ВКС Галина Захарова оббощи в неособено оптимистична тирада:

На мен ми се коства, че Висш съдебен съвет – Семеен кодекс има и може да реализира по-задълбочена и деликатна инспекция по отношение на държанието на съответни съдии по обществено известните източници на информация.

На мен ми се коства, че това, което става понастоящем, може би е сравнмо с един случай, от дълго време пропуснат, отпреди 10 години – случая с Красимир Георгиев, прочут като Красьо Черния. С разлика в интензитета на случащото се - в този момент, понастоящем, резултатът върху цялата общност е пагубен в доста аспекти.

Тя особено изрази недоволстото си, че до момента не последва нищо като резултат – както след информациите за „ Осемте джуджета “

" Ще останем с това ниско публично доверие, което – в случай че е било ниско преди – в този момент може би е под сериозната точка ", заключи арбитър №1.

Захарова даде концепция и да се извадят разпечатки от телефонни диалози, само че " да няма нито една съпътстваща жертва “.

Двама от членовете на Съвета - Боян Новански и Севдалин Мавров, не взеха думата нито по един път. Някои от най-интересните - представляващият Боян Магдалинчев, ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков, " мощният " делегат на Българска социалистическа партия, който лобираше за спецпрокуратурата и спецсъда Драгомир Кояджиков, и представителят на Движение за права и свободи Стефан Гроздев се оказаха в отпуска.

Така в 16:20 ч ВСС прие, че ще сътвори краткотрайна комисия за Мартин Божанов. Конкретните й цели и дейности ще се прецизират различен път.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР