Когато Танаси Кокинакис и Ник Кирьос се срещнаха в първия

...
Когато Танаси Кокинакис и Ник Кирьос се срещнаха в първия
Коментари Харесай

Кирьос и Кокинакис са готови за едно последно шоу за 2022


Когато Танаси Кокинакис и Ник Кирьос се срещнаха в първия кръг на US Open, финалистът от Уимбълдън дефинира това като „ един от най-некомфортните мачове “ в кариерата му. Този път ще могат да стъпят на корта в по-приятни условия – като тандем на Nitto ATP Finals.

Двамата постоянно блестели най-силно на огромната сцена, като през идващите дни ще могат отново да стъпят под прожекторите. Този път в Торино.

„ Ще бъде отлично прекарване, “ сподели Кокинакис, представен от уеб страницата на ATP. „ Не мисля, че е нещо, което сме очаквали при започване на годината. Да се случи с толкоз добър другар – ще бъдем заредени с позитивна сила. “

Австралийският тим се възползва по най-хубавия метод от „ уайлд кард “ за схемата на Australian Open, стигайки до първия си трофей от Големия шлем. Спечелиха финала против Ебдън и Пърсел със 7-5 6-4 пред екзалтираната аудитория в Rod Laver Arena.

Докато за някои максимата „ тренировките водят до съвършенство “ е в основата на триумфите, Ник и Танаси имаха желан сезон без съвсем никаква подготовка:

„ Не сме упражнявали за двойки въобще. Не вършим извършения за двойки или нещо сходно. Може би това ни е от изгода, може би ни пречи на моменти, само че действаме по нашия си метод. “

Дори и първите им дуели като тандем да ни връщат до 2013 година, нямаха триумфи преди 2022. Продължиха с нов трофей в Атланта и споделеното наслаждение на корта ги води до Финалите в Торино.

„ Мисля, че посред ни има добър баланс. Когато единият не е в добър миг, другият го повдига. И двамата сме капитани на моменти, “ продължава Кокинакис.

Всеки от тях завоюва и по трофей на сингъл през годината. Танаси прибра своето първо ATP отличие в Аделаида, а Ник имаше мечтано лято, записвайки 15 победи в 16 мача на път към финала на Уимбълдън и купата във Вашингтон.

„ Мисля, че пренасяме мощните си страни на сингъл в мачовете на двойки, “ сподели още Танаси. „ Ако опитаме да играем като експерти на двойки, няма да се получи добре. Просто сме нападателни, сервираме мощно и каквото стане. Ще продължим да играем на двойки, все едно сме на сингъл. “

Дуото притегли погледите към шампионатите на двойки през този сезон и мнозина чакат с неспокойствие Nitto ATP Finals – може би за пръв път има толкоз внимание, ориентирано към конкуренцията при тандемите.

„ Би трябвало да бъде занимателно, ще е ново прекарване и за двама ни. Огромен шампионат е. С наслаждение ще подлудим италианските почитатели, “ добави Танаси. „ Където и да участваме през този сезон, постоянно срещаме изключителна сила от трибуните. Забавно е. Надяваме се да продължи по този начин. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР