Когато стигнали до автомобила, Филип открил, че фиатът му е

...
Когато стигнали до автомобила, Филип открил, че фиатът му е
Коментари Харесай

Изстрел Отекна На Попа В Центъра На София. Куршум Прониза Млада Красавица, Убиецът На Момичето Е Полицай

Когато стигнали до автомобила, Филип разкрил, че фиатът му е разрушен, а касетофонът откраднат. В този миг проехтял изстрел и Елеонора се свлякла на земята. Момичето е откарано в " Пирогов ", само че макар напъните на лекарите умира от остра кръвозагуба.

17 часа по-късно столичните криминалисти задържаха собствен сътрудник за стрелбата - служителя на реда от Икономическа полиция в Шесто РПУ Калин Кьосев. Пред проверяващите 33-годишният мъж споделя, че е бил с гаджето си Милена и още другари в прилежащото на " Гарбо " заведение " Сръбска скара ", с цел да отпразнуват покачването му.

Когато си тръгнали от ресторанта, Кьосев извадил служебния си револвер " Макаров " и стрелял във въздуха. Куршумът обаче рикоширал в кооперация на булеварда и уцелил Елеонора.

При разпита служителят на реда непринудено предава оръжието си за експертиза.

Първоначално Кьосев бе упрекнат в съзнателно ликвидиране, а прокуратурата настояваше за доживотна присъда. По-късно обаче обвиняването бе преформулирано - ликвидиране по несъобразителност по хулигански подбуди.

Процесът стартира на 29 април 2002 година В правосъдната зала специалисти свидетелстваха, че на 31 януари по обед - над 30 часа след убийството, в урината на Калин Кьосев са открити 0,10 мг следи от кокаин. Имало и останки от диазепам и лексотан. Специалистите обаче не съумяха да кажат по кое време и какъв брой дрога е взел Кьосев. Балистичната експертиза също сподели, че патронът, умъртвил Елеонора, е изстрелян от револвера на служителя на реда.

Две години по-късно, след многочислени отлагания, Софийският градски съд осъди към този момент някогашния служител на реда на 5 години затвор. Калин Кьосев би трябвало да заплати и обезщетение в размер на 50 000 лв. на майката на убитата ученичка - Калинка Борисова. Магистратите отхвърлят тезата на прокуратурата за съзнателно ликвидиране - няма данни Калин и Елеонора да се познават, а и очевидците на стрелбата декларират, че Кьосев не се е прицелвал.

Година по-късно процесът към този момент е на втора инстанция. Адвокатът на обвинения Илиян Василев декларира, че в досъдебната фаза следствието е отказвало да мери дистанцията сред килъра и жертвата, както и траекторията на патрона. Това е станало чак по време на делото, гледано в Софийския градски съд, а резултатите се оказали много изненадващи.

Според балистичната експертиза, директно преди изстрела дистанцията сред Елеонора и служителя на реда е било към 65 метра. Участъкът на бул. „ Патриарх Евтимий " е с лек надолнище и по време на случая Калин Кьосев се е намирал на по-високо място от Елеонора и приятеля й. Според юрист Василев обаче патронът е пронизал момичето изпод нагоре. Което опонира на всички физични закони и на редица точни науки като балистика, геометрия и т. н.

Прокуратурата още веднъж желае Кьосев да бъде наказан на 20 години отнемане от независимост, а отбраната пожелава подсъдимият да бъде оневинен или пък 5-годишната му присъда да бъде понижена.

В началото на август 2005 година Софийският апелативен съд отхвърля митинга на прокуратурата, която упорства някогашният служител на реда да бъде наказан за преднамерено ликвидиране. Кьосев е приет за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност, само че оптималната присъда по това обвиняване от 5 година е понижена с 1 година.

" Имам извънредно огромни запаси за метода, по който е водено следствието. По това дело останаха десетки неизяснени въпроси, част от които няма по какъв начин да бъдат изяснени или заради несръчност, или заради преднамереност на предварителното произвеждане. Бяха заличени огромна част от доказателствата, които следваше да се пазят до последния миг, с цел да могат да се проведат спомагателни експертизи с тях. Допусна се да бъдат манипулирани материални доказателства, което е неприемливо. Има промени на патрона, с който е убита Елеонора, а той е главното доказателство. Допълнително са нанасяни вдлъбнатини на него. Кой позволи това? ", разяснява тогава юристът на Кьосев - Илиян Василев.

В последна сметка през 2006 година Върховният касационен съд постановява окончателната присъда за някогашния служител на реда - 4 години затвор и 40 хиляди лв. обезщетение. Кьосев излежава 3 години в затворническото общежитие в Казичене, по-късно е пуснат на независимост. Оттогава работи като шеф на хранителен магазин.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР