Когато сте привлечени от човек, може да е трудно да

...
Когато сте привлечени от човек, може да е трудно да
Коментари Харесай

5 знака, за да разберем дали това е любов или желание

Когато сте привлечени от човек, може да е мъчно да определите дали изпитвате обич или предпочитание. Искате да сте с другия, да го виждате във всеки един миг, само че в случай че сте объркали любовта с желанието, обикновено е да имате някакви подозрения.

Защо е толкоз мъчно да се направи разликата?
Тъй като мозъкът отделя огромни дози допамин - невротрансмитер, който съгласно клиниката на болничното заведение в Сан Фернандо е причина за приятни чувства и чувство за релаксация. Освен това се отделят и други субстанции като серотонин и окситоцин.

Разликата сред обич и предпочитание
Въпреки това, което се случва в мозъка ви, е допустимо да разберете дали изпитвате обич или предпочитание. Нека разгледаме някои избрания, които Кралската испанска академия ни дава за тези два термина:
• Любов - възприятие към различен човек, което ни притегля и което ни прави щастливи и ни дава сила да живеем, поддържаме връзка и творим дружно, до момента в който търсим реципрочност в желанието за единство.
• Желание - Емоционално увлечение към нещо, което ни харесва. Желанието е привличането, което изпитвате към някого, в който може да сте влюбени или не. Когато чувстваш обич, изпитваш и предпочитание. Но може да почувствате предпочитание без обич.

Знаци, които ще ви оказват помощ да разберете дали това е обич или предпочитание

Просто желаете да си прекарате добре
Този първи симптом да разберете дали това е обич или предпочитание ще ви помогне доста, в случай че започнете да се съмнявате какво може да усеща отсрещният.

Какво се случва, когато просто желаете да си прекарате добре?
Ще се забавлявате, ще вършиме секс или ще пиете кафе понякога. Но няма да има нищо повече посред ви. Другият обаче няма да е до вас в сложни моменти, тъй като задачата ви е да сте дружно, с цел да си прекарате добре. Този вид връзка постоянно се назовава „ другар с облаги “. Реалността обаче е, че вие не сте нито другари, нито двойка.

Намеренията ви вървят единствено в една посока
Искате да отидете на странствуване? Или да се разноските в парка, с цел да поговорите? Това се случва, когато изпитвате обич и желаете да вършиме проекти с този човек, който става доста специфичен за вас. Но в случай че просто го желаете, вашите планове евентуално вървят в една посока - секс.

Искате да изградите връзка, в случай че сте влюбени
Когато приказваме за създаване на връзки, нямаме поради, че ще се ожените и ще имате деца. Когато обичаш някого, ти не просто го искаш; желаеш той да бъде част от живота ти. Ще започнете да вършиме проекти и може би ще си визиите взаимен живот в бъдеще и ще желаете да научите неща един за различен, които към момента не сте разкрили. Има хубав облик, който ясно дефинира какво е да изпитваш обич към различен човек и да искаш да изградиш връзка с него. Това е двойка, която върви ръка за ръка по пътя. Ако желаете единствено някого, не е допустимо да пресъздавате това изображение. Пътят, по който да вървите дружно с другия, е израз на обич, тъй като е планиран в бъдещето.

Искате да сте един до различен в положителни и неприятни моменти
Ако обичаш някого, ще бъдеш там освен в положителните, само че и в неприятните моменти. Ще желаете да изслушвате другия човек, да го утешавате, когато има потребност от това, и да му оказвате цялостната си поддръжка. Връзката се построява по този метод, тъй като в действителност се обичате. В момента, когато просто желаете другия човек, може да ви е грижа, само че по себелюбив метод. Например може да ви тормози, в случай че той не може да се види с вас през днешния ден. Междувременно обаче няма да сте до него, когато не желаете. В този случай това е просто предпочитание.

Не се допълвате
Когато има единствено предпочитание, не е нужно да допълвате другия човек. Много е евентуално да не желаете повече от просто секс с него, тъй като има аспекти, които не ви харесват. Въпреки това, сега, в който се влюбите, това е, тъй като и двамата се допълвате. Въпреки разликите си, вие се вписвате, поддържате връзка и растете дружно. Когато обичате някого, имате проект за бъдещето. Искате да изградите връзка. Когато обаче усещаш единствено предпочитание, искаш да си прекараш добре и това е всичко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР