Какво е златен попечител и защо имам нужда от такъв?

...
Когато става въпрос за инвестиране, диверсификацията е от решаващо значение
Коментари Харесай

Когато става въпрос за инвестиране, диверсификацията е от решаващо значение за намаляване на риска и осигуряване на стабилно финансово бъдеще. Въпреки че акциите, облигациите и недвижимите имоти са често срещани средства за инвестиране, много инвеститори също ще се обърнат към благородни метали и по-специално злато, за да диверсифицират и помогнат за противодействие на риска от други инвестиции, като същевременно се предпазват от инфлацията. Тези фактори са сериозен двигател за нарастването на инвестирането в злато през последните години, тъй като високата инфлация причини хаос на икономиката.

И има много други причини инвеститорите да добавят злато към своите портфейли в момента , включително присъщата стойност на благородния метал и факта, че той е сигурен актив и надеждно хранилище на богатство. Тези видове качества го правят привлекателно допълнение към почти всеки инвестиционен портфейл.

Има многобройни възможности за инвестиране в злато, от златни IRA до златни ETF - и, разбира се, физическо злато, като златни монети и кюлчета . Инвестирането във физическо злато има свой набор от уникални предимства за инвеститорите, но един голям недостатък е, че физическото злато изисква съхранение. Това е мястото, където се намесва златен попечител. Но какво точно е златен попечител и имате ли нужда от такъв, за да инвестирате във физическо злато?

Разгледайте възможностите си за инвестиране в злато и научете повече днес с безплатен информационен комплект.

Какво е попечител на злато?

Когато купувате физическо злато, имате нужда място за съхранение, така че да е безопасно и сигурно. Има много начини за това - включително самостоятелно съхранение - и една опция е златен попечител.

Златният попечител е финансова институция или специализирана компания, която предоставя услуги за сигурно съхранение и управление на физическо злато и други благородни метали от името на отделни инвеститори или институции. С други думи, пазителите на злато поемат отговорността да поддържат физическата цялост на вашите благородни метали.

Много предлагат и различни свързани услуги — и са оборудвани с усъвършенствани мерки за сигурност, трезори и опит за защита на вашите златни инвестиции. Попечителите на злато са по същество експерти по съхранение на злато, което е една от причините, поради които съхраняването на вашия благороден метал при пазител на злато може да бъде умен ход, независимо дали сте нов в инвестирането в злато или сте опитен професионалист.

Но има и много други причини. Научете как можете да се възползвате от инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Защо може да имате нужда от попечител на злато 

Попечител на злато може да бъде добра идея, когато инвестирате в злато кюлчета или монети — или други видове физическо злато — поради следните причини:

Сигурност и застраховка 

Една от основните причини да използвате златен попечител е гаранцията за сигурност. Професионалните попечители предлагат сигурни съоръжения за съхранение, оборудвани с модерни системи за сигурност, наблюдение и протоколи за предотвратяване на кражба, подправяне или повреда на вашите благородни метали. Уважаемите попечители също обикновено предоставят застрахователно покритие на съхраняваните активи, като ви предлагат спокойствие в случай на непредвидени събития.

Експертиза

Златните попечители са експерти в боравенето и съхранението на благородни метали. Те разбират специфичните изисквания за съхранение на злато, както и на сребро, платина и други ценни метали. Техните познания гарантират, че инвестициите ви се съхраняват при оптимални условия за запазване на стойността им.

Съответствие с нормативната уредба

Съхранението и управлението на благородни метали може да идва със сложни регулаторни изисквания, които може да не са лесен за навигация за вашия среден инвеститор. Но надеждният попечител на златото е в крак с тези разпоредби и гарантира, че вашите инвестиции се управляват в съответствие със съответните закони.

Достъп и ликвидност 

Въпреки че притежаването на физическо злато е материална инвестиция, тя може да бъде по-малко ликвидна в сравнение с други активи. Попечителите на злато могат също така да предлагат услуги, които ви позволяват лесно да купувате, продавате или търгувате вашите ценни метали. Това осигурява ниво на ликвидност, което би било по-трудно да се постигне с физическо притежание.

Опростен процес

Като разчитате на експерти да управляват вашето физическо злато, можете да разпределите времето си и ресурси за други инвестиции или финансови дейности. Освен това може да е по-евтино като цяло в сравнение с инвестирането в трезори и други мерки за сигурност, които ще ви трябват, за да съхранявате собственото си злато. Не забравяйте обаче да сравните разходите предварително, за да сте сигурни дали това е вашият решаващ фактор.

Научете повече за инвестирането в злато с безплатен информационен комплект сега.

Как да изберете правилния златен попечител

Изборът на правилния златен попечител е решаваща част за гарантиране на сигурността на вашето злато и успех на вашата инвестиционна стратегия. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид, когато претегляте възможностите си:

Репутация: Проучете каква е репутацията на златопопечителя сред другите инвеститори. Потърсете отзиви, оценки и препоръки, за да определите дали попечител на злато се ползва с доверие от други инвеститори, за да определите дали е добър вариант за вашите нужди за съхранение на злато. Мерки за сигурност: Попитайте за мерките за сигурност, които се прилагат в складовете на попечителя. Това трябва да включва подробности относно наблюдението, контрола на достъпа и застрахователното покритие. Опит: Изберете попечител с доказан опит в съхранението на благородни метали. Компания с дълга история в индустрията вероятно е разработила надеждни системи и протоколи — и има личен интерес да запази тази добра репутация непокътната. Достъпност: Помислете за лесния достъп до вашите притежания, ако или когато е необходимо. Някои попечители предлагат онлайн платформи, които ви позволяват да наблюдавате инвестициите си и да изпълнявате транзакции, което може да бъде идеално за инвеститори, които искат да следят отблизо физическото си злато - и да правят ходове, когато е подходящото време. Такси и такси: Различни попечителите имат различни структури на таксите. Разберете разходите, свързани с използването на техните услуги, включително такси за съхранение, такси за транзакции и всякакви други такси.

Долната линия

Ако инвестирате в златни кюлчета, монети или друго физическо злато, използвайки злато пазител може да има смисъл. Тези попечители ви осигуряват спокойствието и сигурността, необходими за уверено инвестиране в благородни метали, което ви позволява да се съсредоточите върху цялостната си финансова стратегия, докато професионалистите се занимават със сложните детайли на съхранението и управлението. Преди да изберете попечител обаче, не забравяйте да проведете задълбочено проучване, да оцените възможностите си и да изберете институция с добра репутация, която отговаря на вашите инвестиционни цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР