Когато става въпрос за електрически автомобили, Honda досега предлагаше само

...
Когато става въпрос за електрически автомобили, Honda досега предлагаше само
Коментари Харесай

Honda e:Ny1 – видео

Когато става въпрос за електрически коли, Honda до момента оферираше единствено едно транспортно средство: Honda e. Въпреки доста хубави хрумвания и ексцентричен дизайн, дребният японец не можа да завоюва същински точки на пазара.

Това в този момент е на път да се промени - с новия e:Ny1 този нов модел на Honda получава част от името си от платформата, върху която е издигнат e:N. Architecture F е новоразработена платформа за задвижване на предните колела, употребена в електрически транспортни средства от B-сегмент по целия свят.

e:Ny1 се зарежда от 150 кВт електрически мотор в композиция с батерия с потенциал от съвсем 69 кВтч. Това води до пробег от 412 км съгласно WLTP и е с към 200 км повече от дребната Honda e. Ускорението от 0 до 100 лишава 7,6 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 160 км/ч.



Технологиите за сигурност на Honda „ Sensing “ подсигуряват безопасноста като стандарт. Различни асистиращи системи подкрепят и облекчават лидера. Ако не могат изцяло да предотвратят повредите, то най-малко понижават следствията от тях. Има малко място за усъвършенстване в скоростта на зареждане; e:Ny1 лишава към 45 минути от 10 до 80 %. Повечето съперници са по-бързи. Над врата за зареждане има светодиоди, които демонстрират положението на зареждане посредством разнообразни светлинни модели. Пулсиращ светодиод се движи отляво надясно. След като зареждането завърши, лентата свети непрестанно.

Като се има поради, че автомобилът е някъде в сегмента на компактните коли с дължина от 4,38 метра, той предлага изненадващо доста пространство, както начело, по този начин и откъм гърба.

e:Ny1 е първият модел на Honda, който демонстрира новата еднаквост на дизайна на EV с бяло лого на Honda и надпис на вратата на багажника. Арматурното табло е доминирано от 15,1-инчов сензорен екран в центъра. Той обезпечава достъп до разнообразни инфоразвлекателни функционалности, които могат да се ръководят интуитивно посредством потребителски интерфейс, създаден особено за новия модел.

Висококачествени и добре направени материали могат да бъдат открити на съвсем всяко място в автомобила. Практични трикове като поставки за чаши в задните порти обезпечават усъвършенствано престояване и за пасажерите откъм гърба. Цените стартират от малко под 39 000 евро.

Източник Global Press, Германия
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР