Когато става дума за почивка в чужбина, столиците и големите

...
Когато става дума за почивка в чужбина, столиците и големите
Коментари Харесай

Малки градчета в Европа, които всеки пътешественик трябва да посети!

Когато става дума за отмора в чужбина, столиците и огромните градове постоянно са първият избор на пътешествениците. Но надалеч от тълпата, динамичността и шума на огромния град, са скрити дребни не толкоз известни селца, които оферират тишина и успокоение, и впечатляват с сексапил, природа и невероятни гледки.

Малки градчета за огромни пътешественици!

Гитхорн, Нидерландия (Giethoorn, Netherlands)

С население по-малко от 3000 души, този дребен обаятелен град в сърцето на Нидерландия е неповторима атракция за феновете на екотуризма. В града няма коли, няма пътища, нито тротоари. Начините за напредване са с лодка по каналите или с колело по велосипедните алеи. 

Гитхорн е прочут със своите неповторими зелени градини, чаровни ферми и дървени сводести мостове. Основните атракции на града включват разходка с лодка през лятото и кънки на лед през зимата.

Албарасин, Испания (Albarracín, Spain)

Ако сте фен на старинни селища и замъци, наложително би трябвало да посетите чаровния планински град, Албарасин. Градчето е ситуирано в испанския район Арагон, а непрекъснатите му поданици са малко повече от 1000 души. 

Изолираното градче е известно със своите средновековни червеникави къщи, впечатляващ палат и крепостна стена от XII век, богата история, приказна панорама към скалиста речна котловина.

Халщат, Австрия (Hallstatt, Austria)

Разположен на брега на кристално езеро и заобиколен от прелестните планински скатове на Алпите, Халщат е като град от приказка. През лятото, курортното населено място е място за отмора, разходка и планински преходи, а през зимата – идеално за ски и зимни спортове!

Халщат впечатлява с неповторима природа, цветни къщи в австрийски жанр, солни мини, туристически направления и гледки, спиращи дъха. Малкото градче е част от UNESCO World Heritage, и е налично за туристи с ферибот, рейс и трен. 

Кастраки, Гърция (Kastraki, Greece)

Разположен под отвесните скали на Метеора (най-известната атракция на градчето) и заобиколен от диви поля, този дребен град печели сърцата на пътешествениците със своята величествена природа и архитектура.

Чаровните бели къщи с червени покриви оферират най-прекрасната панорама! И макар че популацията на Кастраки е едвам 560 души, скалните манастири притеглят към 30 милиона туристи годишно. 

Виж Още:  11 от най-хубавите плажове в Гърция

Вик, Исландия (Vik, Iceland)

Вик е един от най-чаровните дребни градове в Исландия. Намира се в непосредствена непосредственост до най-големите атракции по южната дъга на острова. 

В града се намира хълмовият храм Вик и Мирдал, а до него е черният плаж Рейнисдрангар, приет за един от най-красивите плажове на Земята. В непосредственост са фарът и скалистите гледки на Дирхолей (най-южната точка на Исландия), пътеката към разрушения аероплан на Солхаймансандур и приказния водопад Скогафос.

Селището е едно от дребното с хипермаркет и бензиностанция, което го прави идеална дестинация за туристите, поели по Ring road – главният път по крайбрежието на Исландия.

Прочети Още:
1. 52 от най-красивите места в света, които би трябвало да посетите
2. 5 града в Европа които може да посетите на рационални цени
3. Най-красивите места в Тайланд

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР