Когато става дума за кралски семейства, последствията от разпадането на

...
Когато става дума за кралски семейства, последствията от разпадането на
Коментари Харесай

Най-скъпите разводи в кралски семейства

Когато става дума за кралски фамилии, следствията от разпадането на брака могат да бъдат финансово разрушителни. Тези разводи постоянно са съпроводени от финансови съглашения за милиони, разногласия за трофеи и какви ли не кавги, които притеглят вниманието на хората. Но кои са най-скъпите разводи при кралските особи, и какви са и трагичните събития, довели до края на тези бракове. Това е класацията на Ceoworld Magazine.

Принцеса Марта Луиз и Ари Бен

Принцеса Марта Луиза, която е четвъртата по ред претендентка за трона на Норвегия, разгласи през август 2016 година, че нейният 14-годишен брак с известния публицист Ари Бен е завършил. Според норвежки медийни уеб сайтове тя е получила 25 милиона норвежки крони (около 2,9 милиона долара) като част от бракоразводното си съглашение си с Ари Бен. Този финансов пакет се равняваше на половината от положението му.

Принц Йоахим и Александра Манли

През 2004 година датското кралско семейство беше шокирано да откри, че принц Йоахим (най-малък наследник на кралица Маргрете) и неговата брачна половинка принцеса Александра са се разделили. Това беше шокиращо разобличаване, което раздруса монархията радикално. За финален път сходна дворцова драма се е разигравала в антични времена в историята на монархията. Според медийните известия повода е метода на живот на принц Йоахим и инцидентните обществени гафове, предизвикали непоправими разриви сред него и обичаната му Александра. Въпреки разрушено сърце, тази принцеса съумя да резервира високо вдигната глава, като в същото време резервира влиятелната си кралска купа.

Александра даже завоюва великодушен приход от датския парламент, еднакъв на 330 000 щатски $ на година.

Принцеса Ан и Марк Филипс

Разводът на принцеса Ан и Марк Филипс беше формализиран през 1992 година (и имаше клюки за избънбрачно дете). Според правосъдните документи принцесата е 2 милиона $ вследствие на раздялата.
 Разводи за милиарди: Кои са най-скъпите раздели в историята?
Разводи за милиарди: Кои са най-скъпите раздели в историята?

А кои милиардери са имали най-вече бракове?

Принцеса Хая и шейх Мохамед

Сред най-новите нашумели кралски разводи е този на йорданската принцеса Хая бинт Ал Хюсеин и шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, министър-председател на Обединените арабски емирства. След като се ожениха през 2004 година, кралската двойка имаше две деца, преди нещата да загрубеят - изплуваха изказвания за малтретиране и заплашване, което в последна сметка докара до разпадането на брака им, когато Хая отпътува за Лондон през 2019 година, търсейки леговище.

Този бракоразвод притегли световния публичен интерес. Въпреки че точната статистика не е оповестена, слуховете сочат, че Хая в началото е поискала изумителната сума от 100 милиона $ на година - за нея и двете им деца.

Сара Фъргюсън и принц Андрю

Сара Фъргюсън, добре известна с прякора си " Фърги ", нямаше визия, че бракът й от 1986 година с принц Андрю, херцогът на Йорк, ще бъде обвързван със скандал. Фърги получи относително малко обезщетение от 3 милиона $ макар компликациите към развода им и 20 000 $ годишна прехрана. Нейно кралско височество херцогинята на Йорк беше нейната купа, която тя резервира.

Принцеса Каролайн и принц Ернст Август

Принцеса Каролина от Монако и принц Ернст Август прекараха бурни 10 години дружно, преди бракът им да се разпадне. Въпреки слуховете, че са имали предбрачен контракт - със съглашение, че на Каролайн ще й бъдат платени 85 милиона $ при положение на бракоразвод след пет години, детайлности по отношение на точната сума остават незнайни заради провлечен правосъден спор, завършил единствено преди няколко години, през 2020 година

Нейно кралско височество принцеса на Хановер е купата на Каролайн, която тя резервира.

Принцеса Даяна и принц Чарлз

Принцеса Даяна и принц Чарлз, чиято разлъка през 1992 година докара до формален бракоразвод четири години по-късно, са образец за скъпи кралски разводи. Даяна си потегли, след три изтощителни години, с невероятните 22,5 милиона $ парично съглашение. Тя към момента притежаваше дома си в двореца Кенсингтън, скъпата си сбирка от бижута и привилегиите си, в това число да лети с кралски самолети. Този финансов триумф обаче идва с цена: тя трябваше да се откаже от купата си Нейно кралско височество и привилегията си да бъде наричана принцеса на Уелс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР