Когато станах кмет на район Надежда през 2007 г, на

...
Когато станах кмет на район Надежда през 2007 г, на
Коментари Харесай

1500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“

„ Когато станах кмет на регион " Надежда " през 2007 г, на стадион " Локомотив " упражняваха към 400 деца. Днес, над 1 500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „ Локомотив “.
През годините, дружно с президента на Общо събрание на колегиите " Локомотив " София Даме Стойков, подобрихме материалната база на червено-черните. Вече са ремонтирани всички зали на стадиона, децата разполагат с три терена за минифутбол, тенис корт и волейболно игрище. “, сподели претендентът за кмет на регион „ Надежда “ инж. Димитър Димов по време на среща със спортната общност.

Кандидатът от МК ГЕРБ/СДС добави, че през днешния ден имаме напълно нов образ на просветителния бранш в „ Надежда “, а единствено преди 10 години,  имаше няколко учебни заведения, които  бяха в извънредно тежко положение и финансови отговорности. Сред тях е беше 153 спортно учебно заведение „ Неофит Рилски ", което през днешния ден е възродено, с дейната помощ на президента на Общо събрание на колегиите " Локомотив " Даме Стойков.

Сред триумфите в последните няколко години е и откритото през 2016 г общежитие от морски контейнери. Днес там живеят близо 50 деца, които спортуват и се образоват в спортното учебно заведение. Треньорите показаха мнение, че с помощта на тази облага,  таланти от дребните общини имат опция за развиване в столицата.

„ Работим за по-добри благоприятни условия за всеобщ спорт за подрастващите. “, добави инж. Димитър Димов. В няколко от детските градини в „ Надежда “ действат плувни басейни, разполагаме и с мини футболни стадиони за най-малките фенове на зеления терен. Най-сериозният триумф в бранша на спортните уреди, е новооткритият  комплекс за минифутбол в жк “Свобода “. Преди пом-лако от месец, над 250 деца от региона, се включиха в откриващ шампионат за купа „ Надежда “. Съоръжението е построено с инвестиция на Български футболен съюз,  по програмата FIFA Forward, ориентирана към разпространение на футбола измежду деца и юноши. Комплексът включва три стадиони за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в идващите 20 години. Децата от „ Надежда “ ще употребяват 80 безвъзмездни часа месечно, а след изчерпването им ще могат да употребяват преференциални цени за спомагателни часове.

В края на срещата, инж. Димитър Димов пое ангажимент да продължи  да работи в името на децата, опциите за всеобщ спорт и за развиването на обичаният му клуб  " Локомотив “ София!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР