“Когато сме формирали програмата за управление и когато отидохме към

...
“Когато сме формирали програмата за управление и когато отидохме към
Коментари Харесай

Каракачанов: Позицията ни за РСМ е ясна от 30г.

“Когато сме формирали програмата за ръководство и когато отидохме към сключване на контракта от 2017 година с районен съд Македония, моята позицията и на Вътрешна македонска революционна организация беше доста ясна. Тази позиция е от 30 година откогато съществува самостоятелната страна Македония ”, съобщи пред бТВ министърът на защитата Красимир Каракачанов.

“30 година не съм се уморил да дублирам, че положителните връзки не могат да са за сметка на българската еднаквост. Как може да искаш смяна на позиция, съгласно която се пази българският народен интерес. Всеки един държавен политик би трябвало да пази българския народен интерес, а не партийни пристрастия, акцентира Каракачанов. Ние бяхме първата страна, която призна Македония за самостоятелна. Оказвали сме всяческа поддръжка, в това число военна, какво ли не. Ние желаеме нещо просто. Нямаме срещу да назовават езика си както желаят. Ако ти си решил да изграждаш нова еднаквост, бъди по този начин добър да не го правиш за сметка на българската история ”, означи още Каракачанов.

Той акцентира, че 70 година в Македония се насажда антибългаризъм. Защо би трябвало да фалшифицираш историята и всичко да е ориентирано към това да създаваш възприятие за ненавист и злоба към българите, попита реторично Каракачанов.

„ Искаме смяна на учебниците им по история ”, напомни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР