Когато сме чели листовките на лекарствата, вероятно сме обръщали внимание,

...
Когато сме чели листовките на лекарствата, вероятно сме обръщали внимание,
Коментари Харесай

Колко опасно може да бъде приемането на хапчета без вода

Когато сме чели листовките на медикаментите, евентуално сме обръщали внимание, че би трябвало да ги одобряваме с вода. На мнозина обаче несъмнено се е случвало да подценяват този съвет и да изпият хапче без вода или различен тип напитка.
 Хапчетата и добавките за намаляване - оказват помощ ли в действителност (и с какво е по-добре да ги заместим)
Отслабва ли се в действителност с хапчетата за намаляване

И с какво е по-добре да ги заместим

Дори в TikTok са се появявали видеа с истории, в които хора описват, че " другар на техен другар " един път взел хапче, само че го преглътнал без вода и в следствие му се е наложило да посети незабавното, защото то заседнало в гърлото му.

Според здравните специалисти тези истории са напълно същински и сходно засядане на таблетка в гърлото може да се случи на всеки, когато тя не е призната с течност. " Приемането на перорално лекарство с вода е значимо, с цел да се подсигурява, че то ще премине през стомаха и тънките вътрешности и няма да заседне в гърлото. Така лекарството ще се всмуква вярно в тялото и ще докара до стремежи резултат ", изяснява фармацевтът Матю Брит.
 Снимка 623939

Освен това най-малко 30 минути след приемането на хапче е добре да не сме легнали, написа. Причината е, че някои медикаменти могат да причинят раздразнение на хранопровода или червата, в случай че сме се хоризонтирали на дивана или в леглото.

Опасността, която обаче рядко се случва при преглъщането на таблетки без вода, е приемането на язва в храносмилателната система. Когато това се случи в гърлото, се назовава езофагит. Трябва да имаме поради, че даже медикаменти, които несъмнено ни се костват надали не безобидни, като аспирин и ибупрофен да вземем за пример, също е добре постоянно да одобряваме с чаша течност.
 Виагра, рак, фибробласти и оказват помощ ли хапчетата за еректилна дисфункция да се преборим с подлата болест
Помага ли виаграта да се преборим с рака

Ново проучване дава вяра

Този съвет не е за занемаряване даже и поради това, че взето с вода, хапчето е по-ефективно. Най-важно обаче остава постоянно преди банкет на лекарство, да прочетем листовката му и да следваме предписанието на лекаря ни. Той също по този начин може да ни помогне, ако имаме въпроси по отношение на това по какъв начин тъкмо да пием лекарството.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР