Когато се споменава името на австралийската овчарка, най-вероятната представа, която

...
Когато се споменава името на австралийската овчарка, най-вероятната представа, която
Коментари Харесай

Отглеждане и грижи за австралийска овчарка

Когато се загатва името на австралийската овчарка, най-вероятната визия, която се заражда у всеки, е за овчарско куче, с отечество Австралия. Всъщност това не е правилно.

Кучето е родом от Съединени американски щати. Объркването обаче не свършва дотук.

Австралийската овчарка е работно животно, основано в помощ на фермерите при пашата на говеда, само че то се приспособява извънредно добре във всяка среда и може да извършва всевъзможни задания - от лидер на слепи хора и работно куче, до деен, предан и завързан домакински любим.

Каква грижа е нужна за дейната австралийска овчарка?

Най-напред е добре да се знае, че това куче няма да се усеща добре, затворено в апартамент. Подходяща среда за него е къщата с задоволително огромен двор, с цел да има място, където животното да разгърне спортния си характер. Кучето е стабилно на неподходящите климатични условия с помощта на двойното си покритие от козината и може да играе на открито и в студено време, само че въпреки всичко се нуждае от заслон, където да бъде предпазено от неприятните климатични условия.

Австралийските овчарки са доста дейни животни, радостни и закачливи. Те са клоунът в фамилията, който с номерата си разсмива всички в дома. Нуждаят се от доста внимание, разходки и игри в градината, с цел да изразходват колосалното количество сила, което генерират ежедневно.

Кучето е доста интелигентно и може да бъде подготвено за разнообразни действия. То схваща бързо, взе участие с възторг в образованието и желае да зарадва стопанина си, по тази причина тренировките минават сполучливо, стига да се прояви такт и да не се претрупва животното със свръх условия.

В фамилията австралийската овчарка се схваща с всеки, децата си намират радостен другар, с който да лудуват на воля, а останалите домашни любимци не са унизени от австралиеца, който е благосклонен към всеки член на фамилията, без значение към кой тип принадлежи.

 Отглеждане на австралийска овчарка

Грижите за австралийската овчарка се концентрират главно към козината, която е дълга, линее и се нуждае от постоянно четкане, с цел да не се сплъсти и да не стане на топки. Къпането е един път в годината и не основава проблем на стопаните, тъй като нормално се избира лятото, когато козината съхне бързо.

Австралийците не са претенциозни към храната, здрава порода са, основани са да подаряват обич, да зареждат с възторг и да пръскат сила ежедневно. Нуждаят се от правила в всекидневието си и постоянното им осъществяване, тъй като в противоположен случай голямата им сила може да сътвори проблеми. Това е интензивно и радостно куче за интензивно и радостно семейство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР