Когато се разработват механизми, е добре браншът да участва. Каквото

...
Когато се разработват механизми, е добре браншът да участва. Каквото
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Разходите са два пъти по-големи от парите за подпомагане



„ Когато се създават механизми, е добре браншът да взе участие. Каквото зависи от нас, ще го създадем. Ще работим интензивно с сътрудниците от министерствата, с цел да може мярката да бъде структурирана, с цел да удовлетвори потребностите на сектора “. Това сподели пред БНР Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Браншът контракти с държавното управление до две седмици да се изготви нова Covid мярка за транспортния отрасъл като един от най-пострадалите от пандемията.

„ Това е обществена услуга, която страната би трябвало да изведе като приоритет . Преди пандемията към 120 обитаеми места бяха без превоз, имаме данни, че към 80 сега са без транспортна услуга “.
Милтенова акцентира, че е подложен въпросът с цените на горивата .

„ Мярката, която сега Министерството на превоза създава, с въпросните 8% от оборота - това се равнява на един месечен оборот за 2019 година. Ако цената на метана преди година е била 1 лев, в този момент е към 2 лв.. Получавайки средствата като подкрепяне, които се равняват на месечен оборот от 2019 година, разноските сега са двойно по-големите , добави Магдалена Милтенова в предаването „ Нещо повече “ .

Интервюто с Магдалена Милтенова можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР