Когато се разхождаме в парка или отиваме да изкачим нов

...
Когато се разхождаме в парка или отиваме да изкачим нов
Коментари Харесай

Психолог: Не е нужно непрекъснато да снимаме, когато сме на разходка или изкачваме нов връх

„ Когато се разхождаме в парка или отиваме да изкачим нов връх, не е нужно непрестанно да вършим фотоси. Нека запазим загатна в нашата сензорна нужда и да остане това, което виждаме, а не цялата разходка да бъде снимайки и след това от фотографията да разбираме какво действително не сме видели, до момента в който сме били там “.

Това съобщи магистърът по положителна логика на психиката Денис Никифоров , който разяснява тематиката с цифровото пристрастяване на хората към мобилните устройства и отрицателните последствия, които носи това събитие за нашето ментално и физическо здраве .

Според психолога прекомерно огромната взаимозависимост от цифрови устройва може да докара до паник офанзиви , напрежение, тревога и депресивни положения. Той предизвести, че пристрастяването е най-опасно за децата и може да ги трансформира в по-затворени персони, които имат проблеми с общуването.

Никифоров даде образец и с доста младежи , които излизат на среща, само че не стопират да превъртат в мобилните си телефони. Според него огромна част от тях са изгубили способността си да приказват и споделят обикновено с приятелите си. 

„ Ние към този момент сме приели мобилното устройство за част от нашето тяло. Изпадаме в суматоха, в случай че нямаме 2 часа батерия, или в случай че сега телефонът не е в нас. “

Психологът прикани родителите да обръщат особено внимание на по този начин наречената „ цифрова хигиена “ , когато възпитават децата си, като е доста значим и образецът, който самите те им дават с държанието си денем. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР