Когато се прие мярката недопускането на стари автомобили в центъра

...
Когато се прие мярката недопускането на стари автомобили в центъра
Коментари Харесай

Омбудсманът: Енергоснабдяващите дружества трябва да обезщетят потърпевшите

Когато се одобри мярката недопускането на остарели коли в центъра на София възразих, тъй като на хората със остарели коли не се дава никаква опция и не е ясно по какъв начин ще се управлява това. Смятам че това е доста фрапантна мярка, а и проучванията демонстрират, че замърсяването от колите не е толкоз огромно на фона на по-големите замърсители. Това сподели омбудсмана на България Диана Ковачева по NOVA NEWS.

Тя разяснява и снежното злополучие и неналичието на ток на доста места в страната. Ковачева съобщи, че хората се оказват дни наред в полеви условия на студено и на мрачно. Това, което е вбесяващо е, че институциите си трансферират топката, добави тя. Не е редно енергоснабдяващите дружества да не обезщетят потребителите, уточни омбудсманът. По нейни думи воденето на правосъдни каузи е краен вид. Електроподаването не е качествено, жиците са остарели, мрежата не е поддържана както е належащо, добави Ковачева. Трябва да бъдат наложени и наказания на енергоснабдяващите сдружения, бе безапелационна тя.

Омбудсманът уточни, че в края на всеки отоплителен сезон получава доста тъжби за изравнителните сметки, които се заплащат към „ Топлофикация – София “. Много постоянно се оказва, че има позволени неточности, добави тя и прикани хората да търсят правата си. Спирането на топлоподаването вследствие на повреди също е проблем за хората, уточни Ковачева.

Хората със болести, с увреждания, както и децата не са добре показани в бюджета, сподели тя във връзка план-сметката за страната за 2024 година „ Техните проблеми никой не ги чува “, добави омбудсманът.

Всяка година се усилват парите за опазване на здравето, само че хората не ги усещат, съобщи тя и добави че проблем е, че пациентите постоянно се изписват от лечебните заведения недоизлекувани, няма задоволително пари за профилактика, и има ограничаване в направленията за експерти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР