Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия,

...
Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия,
Коментари Харесай

6 съвета за парите от хора, които сами са спечелили милиарди

Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки положение със лични старания, това ви слага доста над останалите. От почти 585 милиардери в Съединени американски щати към 360 сами са спечелили благосъстоянието си. Това са хора, забогатели посредством твърдоглав труд, чиста воля, неизменност и умеене да бъдат на точното място в точното време с вярната концепция.

Всички желаеме да научим тайната на триумфа. Ако можехме да седнем с милиардер, който самичък е натрупал положението си, какъв съвет за парите бихме поискали от него? Какви са най-важните уроци, които усвояват сходни хора, управлявайки финансите си по пътя към безграничното благосъстояние?

Entrepreneur показва някои от най-хубавите препоръки от милиардери, които сами са забогатели. Ако ги употребявате рационално, може да поемете по пътя на триумфа и финансовото благополучие.

Крис Сака: Бъдете стиснати

 Снимка 397239
Източник:

Крис Сака е прочут с триумфите си като софтуерен вложител в рисков капитал. Той взе участие в първоначалото развиване на компании като Twitter, Uber, Instagram и Kickstarter. Рискът да влага в тях се оправдава, което го трансформира в милиардер.

Най-добрият съвет на Сака към младежите, които се надяват да изградят положение, е: Не харчете парите си. Той поучава да харчите допустимо минимум и да имате дълготрайни цели. " Да бъдеш свидлив в този момент значи доста повече независимост и опция за избор по-късно ", споделя Сака пред USA Today.

По негови наблюдения прекомерно постоянно хората натрупат задължения, харчейки прекалено много за неща, единствено с цел да изпълнят желанията си. Ако се научите да живеете непретенциозно, ще можете да заделяте пари, което ще ви даде повече благоприятни условия да започнете нови планове или инициативи.

Но Сака предизвестява младите бизнесмени, които желаят да последват образеца му, че този път не е елементарен. Всеки би трябвало независимо да прокара своя път към триумфа. " Няма утъпкан път към моето състояние, нито формула, която да се повтори. Но безусловно всеки, който в миналото съм срещал и е същински, самоуверен, съпричастен, неотклонен и подготвен да изиска помощ, се трансформира в благополучен и релизиран човек ", твърди милиардерът.

Рийд Хофман: Имайте избавителна лодка

 Снимка 397240
Източник:

Той постоянно е именуван Оракула на Силициевата котловина поради забележителните му достижения в построяването на компании и триумфа му като финансов вложител. Рийд Хофман е съосновател на LinkedIn и уеб страницата за запознанства SocialNet, както и някогашен основен действен шеф на PayPal. Той даже работи върху eWorld на Apple Computer, ранен опит за основаване на обществена мрежа.

Сега Хофман образова бизнесмени за кариерното обмисляне и поемането на риск. Той го назовава ABZ обмисляне. Имате проект А, който е актуалният ви проект, бизнесът, който се пробвате да стартирате, или работата, която работите. Това е проектът ви да се издигнете в света.

 Най-добрите препоръки по какъв начин да печелим, които ни дадоха богатите през 2017 година
Най-добрите препоръки по какъв начин да печелим, които ни дадоха богатите през 2017 година

Няколко елементарни трика, с които да подобрите финансовото си положение

След това имате проект B - аварийният ви проект, към който ще преминете, в случай че се откажете от проект А. Това може да бъде непряк план, с който се занимавате, или друга работа, за която смятате да кандидатствате. Но вашият проект B би трябвало да бъде еластичен. Трябва да сте подготвени да преследвате голям брой благоприятни условия или да имате разнообразни аварийни проекти, в случай че вашият проект А пропадне.

Но съществуването на проект B не е задоволително. Нуждаете се и от проект Z. Това е вашата защитна мрежа, тъй че в случай че всичко се обърка, няма да останете изцяло прецакани. Хофман назовава това вашата избавителна лодка. Важно е да имате такава алтернатива, тъй като евентуалният неуспех може да ви остави безпарични и бездомни. Ако това се случи, няма да желаете да поемате никакви опасности - и затова в никакъв случай няма да растете.

Когато се готви да започва SocialNet, Хофман пита татко си дали може да се реалокира да живее при него, в случай че компанията се провали. В подобен случай, предприемачът счита да си откри друга работа и да заплати задълженията си, само че знае, че ще има къде да отиде.

Уорън Бъфет: Живейте непретенциозно и инвестирайте в себе си

 Снимка 325356
Източник:

Наричан Оракула от Омаха, Уорън Бъфет е прочут с това, че заобикаля обилния метод на живот, макар че има благосъстояние от над 77 милиарда $. Ръководителят на Berkshire Hathaway има елементарни желания, живее спестовно и обича да бъде великодушен човеколюбец.

Бъфет към момента живее в къщата, която купува през 1957 година за 31 500 $. Рядко си купува нови коли. Обикновено избира евтина закуска от McDonald " s на път за работа. Но съгласно него има неща, в които си коства да се влага. Номер едно в този лист би трябвало да сте самите вие, споделя той пред Forbes.

Каквито и да са слабостите ви, вземете ограничения, с цел да се справите с тях и преодолейте това, което може да ви попречи. За Бъфет тази уязвимост е общественото говорене. Като млад той посещава курс по въпроса и придобива толкоз огромна убеденост, че предлага брак на бъдещата си жена Сюзън.

" Hиĸoй нe мoжe дa ви oтнeмe тoвa, ĸoeтo нocитe в ceбe cи, a вceĸи имa пoтeнциaл, ĸoйтo дoceгa нe e изпoлзвaл. Ако можете да увеличите капацитета си с 10%, 20% или 30% посредством насърчаване на гениите си, никой не може да ви го отнеме. Имате го до края на живота си ", пocoчвa Бъфeт.

Милиардерът поставя специфични старания да покаже своята обич към приятелите и фамилията си, само че не разчита на екстравагантни неща, с цел да потвърди загрижеността си към тях. Вместо това той може да изпрати отрязъци от вестник/списание по пощата или персонално да отиде на летището, с цел да посрещне другар.

Джон Пол ДеДжория: Направете си фонд за изключителни обстановки

 Снимка 397246
Източник:

Животът не постоянно е бил елементарен за забогателия със лични старания Джон Пол ДеДжория, само че опитът му го е научил на скъпи уроци.

Роден в оскъдно имигрантско семейство, бъдещият милиардер стартира да работи още на 9 години, като продава приветствени картички и разнася вестници, с цел да оказва помощ за прехраната на фамилията си. Като възрастен, ДеДжория няколко пъти остава без дом, в това число и малко откакто започва линия артикули за грижа за косата със своя другар Пол Мичъл.

Но точно тези артикули вършат същински взрив на пазара и го трансформират в паралия. Той продължава да построява и влага в други предприятия, като производителя на алкохол Patrón Spirits. Но първите няколко години, преди бизнесът му да се развие и утвърди, са мъчителни.

 Луксозният живот на най-богатите китайски милиардери
Луксозният живот на най-богатите китайски милиардери

Повечето от тях са се издигнали от нулата

Първоначално новият бизнес с артикули за грижа за косата непрекъснато изостава с покриването на разноските си. След 2 години упорита работа той най-сетне става печеливш.

ДеДжория поучава младите бизнесмени да се уверят, че имат паричен буфер, преди да стартират личен бизнес. " Преди да инвестирате или да стартирате компания, уверете се, че имате задоволително спестени пари за най-малко 6 месеца, с цел да плащате сметки или други финансови разноски, които могат да се появят ", споделя той пред Business Insider.

Сара Блейкли: Не напускайте непрекъснатата си работа

 Снимка 397243
Източник:

Основателката на компанията за долни дрехи Spanx Сара Блейкли е най-младата независимо забогатяла милиардерка, която е включена в класацията на международните милиардери на Forbes. Идеята за този бизнес й хрумва, когато е на 27 години. Тя влага всичките си спестявания от 5000 $, с цел да реализира начинанието си.

Развиването на бизнеса изначало върви постепенно и тя се сблъсква с доста отводи, пробвайки се да убеди трикотажните заводи да произведат първичната заготовка. Тя настойчиво отстоява концепцията си, до момента в който най-сетне притежателят на една фабрика взема решение да й даде тази опция. Блейкли по едно и също време върви на непрекъснатата си работа и създава Spanx като в допълнение занятие, до момента в който се убеди във финансовата жизненост на бизнеса си.

През това време бъдещата милиардерка живее спестовно и заобикаля да натрупа спомагателни задължения, до момента в който минава през процеса на пускане на бизнеса си. Тя независимо създава документите за патента си, употребявайки учебник, и проектира опаковката на продукта благодарение на другари. Блейкли в никакъв случай не приема пари от външни вложители и има 100% от компанията си, без никакъв дълг.

Дъстин Московиц: Разберете, че предприемачеството е високорисков път

 Снимка 397241
Източник:

Дъстин Московиц се трансформира в един от най-младите милиардери в света като съосновател на Фейсбук, помагайки на тогавашния си съквартирант Марк Зукърбърг да започва обществената мрежа от общата им стая в колежанското общежитие. Той е създател и на Asana - инструмент за ръководство на бизнес планове.

Въпреки че реализира триумф в относително ранна възраст, Московиц предизвестява, че предприемачеството не постоянно е път към славата и благосъстоянието. Това е високорисково занятие, а възможностите да станете милиардер или даже милионер са извънредно дребни. Само дребна част от фирмите съумяват да се развият до мащаба на Фейсбук, споделя Московиц пред студенти по стопанска система и бизнес от Станфорд.

Предприемачите постоянно работят дълги и изтощителни часове, в което няма изключително доста искра. Според Московиц по-сигурен път към благосъстоянието е да се присъедините към компания в по-късен стадий и да помогнете за развиването й. Така ще имате по-голям късмет да получите висока заплата и да постигнете финансова непоклатимост.

Московиц е прочут и с елементарния си метод на живот и благотворителната си активност посредством своята фондация Good Ventures. " Никога не съм разглеждал парите като " моите пари ". Винаги съм ги виждал просто като " парите ". Това е запас. Ако се натрупа към мен, той би трябвало да се излее назад в системата ", споделя той пред Quora.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР