Когато се говори за карантина на град като София, трябва

...
Когато се говори за карантина на град като София, трябва
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов разкри дали държавата е готова да строи полева болница за болни от коронавирус

Когато се приказва за карантина на град като София, би трябвало нещата да се преценяват доста деликатно, тъй като това ще сковава стопанската система. Нашата задача при едно такова ограничаване ще е във връзка с логистиката и на дезинфекцията. Това съобщи в ефира на Нова телевизия гл. комисар Николай Николов, шеф на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във връзка изключителното състояние у нас поради пандемията от COVIDI-19.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1560
"Когато успеем да опазим себе си, то ще ограничим болестта - това е въпрос на персонална дисциплинираност. Това не е по силата единствено на една работа, а на всички и на доброволчески организации ", разясни той.

Гл. комисар Николов съобщи, че са в непрекъсната връзка с ген. Мутафчийски.

Вирусолог с прогноза какъв брой души ще се заразят с COVID-19

"По отношение на границите е един доста сериозен проблем, само че би трябвало да благодарим на нашите дипломати за съответната им и бърза интервенция. В последния миг изхвърчат самолетите като този от Индия с маски. Нашите компании се активизираха и да стартират да шият маски. Фирмите мислиха, че като произведат някакъв плат и страната ще дава по два лв. за маска от него, не това беше концепцията. Няколко хиляди маски ще разпределим през днешния ден за лекарите. Личните защитни костюми за лекарите бяха създадени от родни компании по най-високите стандарти. Ще защитим лекарите ", безапелационен бе той.

Попитан дали ще може да се строи полева болница, той съобщи, че от през вчерашния ден към щаба работят математиците от Българска академия на науките, с цел да може да се каже какво ще е след 2 или 5 дни и къде да е тази болница. "Могат да се обезпечат десетки хиляди кревати с кабинети за кръвопреливане, за тежки случаи. Държавата е готова ", посочи Николов.

"Държавният запас е за това, че да се внимава доста с него. Вчера освободихме оттова 40 000 костюма. Внимателно се ръководи запаса. Раздадени са от него и няколкостотин хиляди маски. Нещата мисля, че вървят добре и то с помощта на нашия бизнес ", безапелационен бе Николай Николов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1560  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР