Когато се активират такива екипи, има процедури и съответна подготовка.

...
Когато се активират такива екипи, има процедури и съответна подготовка.
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: Военнослужещите ни се справиха професионално при неутрализирането на боеприпаса в с. Тюленово

„ Когато се задействат такива екипи, има процедури и съответна подготовка. В дадената обстановка фотосите, които видяхте и вие, не даваха опция да се реши какъв тъкмо екип би трябвало да отиде на място “, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, по време на тържественото честване на 100-годишнината на МБАЛ-Сливен към ВМА и в откриването на реновираната постройка на инфекциозното поделение.

Той беше безапелационен, че военнослужещите са работили по отношение на нормативните условия, дори са ги съкратили, с цел да бъдат на терен в удачно време. Началникът на защитата разясни, че комплексните условия, при които са работели военнослужещите в съответния случай, са наложили неизползването на общоприетите протоколи и защитни средства за обезвреждане на невзривени муниции.

Адмирал Ефтимов уточни, че обстановката в с. Тюленово се проучва. „ Преценяваме в тази конюнктура какъв брой са съответни процедурите и времената за реакция, само че с цел да се понижат те, би трябвало да се усилят хората и оборудването. Това е обвързвано с вложения и ние ще ги създадем “, акцентира началникът на защитата. Той добави, че от началото на годината профилираните формирования от Българската войска са обезвредили над 40 открити невзривени боеприпаса от друг вид на територията на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР